Foto

Nikon Coolpix S8000

Najtanji fotoaparat na svetu sa zumom od 10x sa mogućnošću širokougaonog fotografisanja.

Aparat je opremljen Širokougaonim NIKKOR objektivom za zumom od 26x sa staklenim objektivom sa posebno niskom disperzijom (ED) poseduje superiorne telefoto mogućnosti, pruža izuzetnu preciznost, oštru rezoluciju i oštre rezultate (ekvivalent formatu od 35 mm: 30-300 mm). Ovaj objektiv osugurava oštre rezultate bilo da fotografišete nepokretne fotografije ili filmske sekvence visoke definicije, a zum od 10x nudi superiornu slobodu kompozicije, omogućavajući sve od impresivnih širokougaonih i udaljenih telefoto fotografija, do neverovatno detaljnih fotografija u krupnom planu u Makro režimu.

Napredni sistem kontrole blica sinhronizuje blic sa visokom ISO osetljivošću za dobro osvetljene, prirodno eksponirane rezultate pri slabom osvetljenju i jasne telefoto fotografije.  Kontrola blica daje mnogo prirodnije rezultate kada fotografišete pri slabom svetlu, a neverovatno jasan LCD displej od 7,5 cm (3 inča) visoke rezolucije poboljšava i fotografisanje i reprodukciju. Sa svojim tankim kućištem koje pruža izuzetnu prenosivost, model COOLPIX S8000 pruža izuzetno moderan način da postanete kreativni fotografisanjem sveta.

Poseduje funkciju protiv zamućenja 4x protiv zamućenja 4x automatski sprečava zamućenje slika na četiri načina, Smanjenjem vibracija (Vibration Reduction, VR) sa pomeranjem objektiva umanjuje se efekat podrhtavanja fotoaparata. Visoka ISO osetljivost (do 3200 u punoj veličini) na osvetljenje smanjuje rizik dobijanja zamućenih slika kod snimanja predmeta u pokretu ili pri slabom svetlu. Napredna funkcija otkrivanja pokreta otklanja posledice pomeranja fotoaparata i objekta, a tu je mogućnost izbora najbolje fotografije (Best Shot Selector, BSS) funkcija koja automatski bira najoštriju fotografiju od 10 uzastopnih.

I to nije sve, S8000 psoeduje i pametni sistem za portrete koji objedinjuje napredne automatske funkcije za savršene portrete:

  • Opcija tajmera za osmeh fotografiše kad se osoba koju fotografišete osmehne.
  • Funkcija za otklanjanje treptaja upozorava vas kad neko zatvori oči. 
  • Funkcija za glatku kožu podešava nejednake nijanse kože na licu vašeg objekta kako bi se dobio gladak izgled kože. 
  • Napredno automatsko fokusiranje lica sa ugrađenom funkcijom za otklanjanje efekta crvenih očiju omogućava vam da brzo pronađete i precizno fokusirate do 12 lica u kadru, kao i da u samom trenutku fotografisanja otklonite neprirodnu boju očiju izazvanu blicom.

Ovaj fotoaparat je dostupan u crnoj, braon i šampanjac srebrnoj boji.

Leave a Reply