Foto

Nikon COOLPIX S8100

Nikon COOLPIX S8100 spada u fotoaparate izuzetne oštrine od 12,1 megapiskela sa CMOS senzorom sa pozadinskim osvetljenjem, NIKKOR širokougaonim objektivom sa zumom od 10x, ekran visoke rezolucije sa jasnim bojama od 7,5 cm (3 inča), kompletna funkcija snimanja HD filmova i režimi prilagođeni uslovima lošeg osvetljenja.

COOLPIX S8100 omogućava da lako napravite zadivljujuće slike, čak i pri lošem osvetljenju. Sadrži CMOS senzor visoke osetljivosti sa pozadinskim osvetljenjem i namenske režime za snimanje u uslovima lošeg osvetljenja, tako da ćete dobiti oštre noćne fotografije i savršene portrete snimljene u prostoriji, čak i kada snimate bez stativa. Sa NIKKOR širokougaonim objektivom od 10x koji je precizan i podržava snimanje HD filma, ovaj elegantan fotoaparat od 12,1 megapiskela predstavlja sjajan, prilagodljiv fotoaparat koji se ističe. Objektiv nudi izuzetnu preciznost i kristalno jasne rezultate (ekvivalentno onima dobijenim pomoću fotoaparata od 35 mm: 30 – 300 mm).

Od mnogobrojnih funkcija ističe se funkcija protiv zamućenja 5x koja automatski izoštrava zamućene slike na pet različitih načina. Hibridni VR (pomeranje objektiva i elektronsko smanjenje vibracija)smanjuje efekat drmanja fotoaparata i može se istovremeno podesiti za dodatnu zaštitu. Visokom ISO osetljivošću (do 3200) na osvetljenje smanjuje se rizik dobijanja zamućenih slika kod snimanja predmeta u pokretu ili pri slabom svetlu. Funkcija detekcije pokreta („Motion detection“) otklanja posledice pomeranja fotoaparata i objekta. Izbor najboljeg snimka (BSS) automatski bira najoštriji snimak od 10 uzastopnih. Sistem kontrole blica sinhronizuje blic sa visokom ISO osetljivošću radi jasnih snimaka pri slabom osvetljenju i za fotografije snimljene telefoto objektivima.

Napredne automatske funkcije omogućavaju izvanredne rezultate. Pametni sistem za portrete garantuje savršene portrete. Automatski birač scene (Scene Auto Selector) bira optimalni režim scene za najčešće situacije. 17 režima scena nude optimizovane postavke za popularne fotografske stilove, efekte i lokacije.

Aparat poseduje veliki LCD ekran od 7,5 cm (3 inča) visoke rezolucije (921.000 tačaka) sa širokim uglom prikaza. Poseduje Nikonovu tehnologiju ekrana sa jasnim bojama koja smanjuje potrošnju baterije i umanjuje odraze, čak i pri jakom sunčevom svetlu. Na raspolaganju je i snimanje HD filmova (1080 p) sa stereo zvukom: sa optičkim zumom i autofokusom tokom snimanja i ima funkciju smanjenja šuma nastalog usled vetra. Možete da fotografišete tokom snimanja filma i da napravite sitne izmene svog filma unutar fotoaparata.

Leave a Reply