Foto

Nikon D3100

Zadivljujuće jednostavan za upotrebu, DX-format SLR sa CMOS senzorom za sliku od 14,2 megapiksela, režimom „Vodič“, EXPEED 2, sistemom za oštrinu fokusa u 11 tačaka i punu HD D-Movie rezoluciju. Odlikuje se laganim kućištem i superiornom ergonomijom. Kako je jednostavan za upotrebu D3100 predstavlja rešenje svake porodice za lepe slike.

Bez obzira na to da li se radi o porodičnom portretu ili o oštroj slici dečice u trku, režim vodiča će vam za tren oka pokazati kako da za tren oka snimite neverovatne fotografije. Opcija D-Movie pruža vam mogućnost da snimite video sekvence u HD rezoluciji i da snimite akciju izvanrednog kvaliteta bilo danju ili noću.

Nikonova napredna EXPEED 2 mašina za obradu slike maksimalno povećava performanse CMOS senzora od 14,2 megapiksela za dobijanje izvanredno jasnih slika živopisnih boja. CMOS senzor za sliku DX-formata od 14,2 megapiksela isporučuje

Nikon D3100

realistične slike živopisnih boja, smanjenu buku i ublaženu zvučnu gradaciju. Visoka ISO (100-3200) osetljivost na svetlo – proširiva i čak do 12800 korišćenjem Hi2 podešavanja . Omogućava veće brzine zatvarača, što značajno smanjuje rizik od dobijanja nejasnih slika prilikom snimanja objekata koji se brzo kreću ili prilikom fotografisanja u uslovima slabog osvetljenja.

Tu je i režim „VODIČ koji predstavlja brzu pomoć ugrađena u fotoaparat koja početnicima olakšava korišćenje. Ovaj režim vam postavlja pitanje u vezi sa slikom koju želite da snimite i automatski optimizuje podešavanja kako bi se ostvarili izvanredni rezultati. Na ekranu se pojavljuje uzorak slike kako biste videli šta će se dogoditi sa slikom ukoliko primenite predložena podešavanja.

D-Movie – filmske sekvence u potpunoj HD rezoluciji (1920 x 1080) – ovaj aparat omogućava snimanje gotovo filmskih sekvencivisoke (HD) definicije sa zvukom. Ovaj fotoaparat ima veliki senzor slike i visoku ISO osetljivost, čime se obezbeđuje izuzetan kvalitet slike’. NIKKOR objektiv može da se koristi za dobijanje filmskih efekata, a isto tako možete da načinite jednostavne izmene na sekvencama ugrađenim u fotoaparat brisanjem scena ili čuvanjem specifičnih kadrova kao nepokretne slike.

Nikon D3100 opremljen je sistemom za izuzetno oštro automatsko fokusiranje od 11 tačaka koji omogućava brzu i preciznu pokrivenost autofokusom u celom kadru. Četiri režima AF oblasti, uključujući AF sa 3D-praćenjem, omogućavaju dobijanje slika velike oštrine čak i kada se objekat ne nalazi u centru kadra, kao i kada se brzo kreće ili je njegovo kretanje potpuno nepredvidivo.

Bogati ugrađeni meni za uređivanje funkcija pruža vam mogućnost da uredite i poboljšate slike i filmove na fotoaparatu. Nudi tehnike kao što su korekcija crvenih očiju i brzo retuširanje, kao i paletu filter-efekata.

Neverovatno lagan za jedan fotoaparat sa objektivom koji odbija svetlost, D3100 čini snimanje fotografije na kojoj je vaša porodica lakim, ma gde bili. Bezbednosna drška čini fotoaparat prijatnim za rukovanje. Uz kontrole koje su namenjene za najčešće korišćene funkcije poput Live View (prikaz uživo), D-Movie i oslobađanje zatvarača rukovanje je pravo uživanje.

Leave a Reply