Foto

Nikon D3s izbor profesionalaca

Nikon je predstavio model D3S, fotoaparat koji omogućava profesionalcima da preuzmu kontrolu nad neočekivanim situacijama, kao i širenje mogućnosti akcionih fotografa bez obzira gde se nalaze

Napravljen prema široko prihvaćenom modelu Nikon D3, model D3S unapređuje fotografisanje pri lošem osvetljenju do sledećeg nivoa i pokreće nove kreativne opcije za snimanje multimedijalnih filmova.

Nikonov prvi fotoaparat u FX formatu koji omogućava snimanje filmova visoke definicije, fotografima nudi potpuno nov nivo kreativne fleksibilnosti. Model D3S sadrži veoma osetljiv CMOS senzor u FX formatu od 12,1 megapiksela koji poseduje ISO opseg od 200 do 12.800. Funkcija D-movie nudi superiorno snimanje filmova u stereo* zvuku i sadrži opciju kadra „Sačuvaj izabrano“ kako bi se povećala produktivnost.

Provereni Nikon sistem automatskog fokusiranja od 51 tačke nudi visok nivo osetljivosti pri lošim uslovima osvetljenja i izvanredne performanse kada se prate objekti koji se brzo kreću. Napredna funkcija čišćenja senzora slike smanjuje uticaj tačkica prašine i tri dodatna režima za izrezivanje povećavaju fleksibilnost snimanja. Program za obradu slike EXPEED, kao i proširivi bafer omogućavaju da snimate do 9 kadrova u sekundi za prošireno rafalno snimanje.

Model D3 je sklopljen u čvrsto kućište od legure magnezijuma sa zaštitom od nepovoljnih vremenskih uslova, a njegovo pojavljivanje na tržištu postavlja nove granice kada je u pitanju profesionalno fotografisanje scena koje se odvijaju velikom brzinom.

Glavne karakteristike

 • CMOS senzor FX formata od 12, 2 piksela sa visokim odnosom signala i šuma, širokim dinamičkim opsegom i iščitavanjem na 12 kanala.
  ISO 200 – 12.800: može se proširiti do 102.400 (ekvivalent) sa Hi-3 podešavanjem i smanjiti na ISO 100 (ekvivalent) sa podešavanjem Lo-1.
 • Brzina neprekidnog okidanja od 9 kadrova u sekundi (11 kadrova u sekundi u režimu DX isecanja).
 • D-Movie režim omogućava vam da snimate filmske sekvence visoke definicije (HD) sa stereo zvukom (potreban je kompatibilan stereo mikrofon). Sadrži funkciju za uređivanje kojom se počinje i zaustavlja snimanje i funkciju kadra „Sačuvaj izabrano“, kao i podršku za automatsko fokusiranje u režimu rada sa stativom.
 • Multi-CAM3500FX AF sistem sa 51 tačkom:podešavanja pokrivenosti od 9, 21 i 51 tačke, koja se zasebno biraju i konfigurišu.
 • EXPEED mehanizam za obradu slike sa 14-bitnom A/D konverzijom i 16-bitnom obradom slike omogućava vrhunsku gradaciju tonova boja.
 • VGA LCD ekran veličine 3 inča sa 920.000 tačaka sa širokim uglom gledanja od 170 stepeni.
 • Tri režima isecanja: DX format 5:4 odnos i 1.2x. Ukoliko se koristi DX objektiv, na raspolaganju je opcija automatskog omogućavanja režima DX isecanja.
 • RAW obrada slika ugrađena u fotoaparat štedi vreme u postprodukciji jer omogućava da podešavanja slike kao što su JPEG kompresija, Veličina, Balans belog, Kompenzacija ekspozicije, Kontrola slike, Smanjenje šuma, prostor za boju i podešavanje kontrole vinjete budu primenjena na to RAW (NEF) datoteke u fotoaparatu.
 • Režim tihog snimanja: idealan za diskretno fotografisanje, zvuk mehanizma fotoaparata prilikom vraćanja refleksnog ogledala je značajno umanjen.
 • Izuzetno precizan, dugotrajan zatvarač od kompozitnih kevlar/ugljeničnih vlakana: standardni radni vek od 300.000 ciklusa, sa maksimalnom brzinom zatvarača od 1/8000 sekundi i vremenom sinhronizacije blica do 1/250 sekundi.
 • HDMI interfejs sa video izlazom omogućava povezivanje sa video sistemima visoke definicije.
 • Dugotrajno kućište od legure magnezijuma napravljeno je tako da može da odoli i najsurovijim vremenskim uslovima.
 • Podrška za bežični LAN i Ethernet preko opcionalnog bežičnog predajnika WT-4.

Leave a Reply