Foto

Nikon D5100

Nikon D5100 je izvanredan SLR fotoaparat DX formata opremljen kreativnim funkcijama. Poseduje snažan CMOS senzor slike od 16,2 megapiksela, obrtni LCD ekran, D-Movie, HDR snimanje, režim specijalnih efekata, ISO 100-6400 i sistem autofokusa sa 11 tačaka.

Visoka ISO (100-6400) osetljivost na svetlo koja je ručno proširiva do 25600 pomoću postavke Hi2. Omogućava veće brzine zatvarača za slike sa puno detalja uz minimalan šum prilikom snimanja objekata koji se brzo kreću ili prilikom fotografisanja u uslovima slabog osvetljenja. Uvodi postavku automatske ISO osetljivosti.

Obrtni ekran koji se otvara u kombinaciji sa funkcijom D-movie na fotoaparatu omogućava pravljenje jedinstvenih snimaka iz svakog ugla. Obrtni LCD ekran od 7,5 cm (3-inča) i 921.000 tačaka sa širokim uglom gledanja: omogućava vam snimanje jedinstvenih snimaka iz svakog ugla. Ima mehanizam za bočno otvaranje koji olakšava snimanje autoportreta ili korišćenje stativa.

Slike ili filmovi mogu da se snimaju i sa specijalnim efektima, čime se postiže magičan izgled. Režim snimanja D-Movie omogućava snimanje filmskih sekvenci u full HD (1080 p) rezoluciji, a za ovu funkciju izdvojeno je namensko dugme za snimanje filmova odmah pored okidača, što olakšava stabilno držanje fotoaparata kada se prebacujete sa fotografisanja na snimanje filmova i obratno. AF-F režim zadržava sve u fokusu, a obrtni ekran fotoaparata i režim specijalnih efekata doprinose kreiranju jedinstvenih snimaka. Fotoaparat podržava korišćenje spoljašnjeg mikrofona i nudi brzinu snimanja od 30 p, 25 p i 24 p.

Nikon D5100 omogućava i prikaz uživo sa automatskim izborom scene koji olakšava formiranje slika pomoću obrtnog LCD monitora. Automatski birač scene će izabrati najbolji režim za scenu i objekat koji želite da snimite. Poseduje AF režime kojima možete lako pristupiti, uključujući AF sa detekcijom lica koji otkriva i prati lica koja se nalaze u kadru. Sistem za izuzetno oštro automatsko fokusiranje od 11 tačaka: nudi brzu i preciznu pokrivenost automatskim fokusom u celom kadru. Četiri režima AF oblasti, uključujući AF sa 3D-praćenjem, omogućavaju dobijanje slika velike oštrine čak i kada se objekat ne nalazi u centru kadra, kao i kada se brzo kreće ili kada je njegovo kretanje potpuno nepredvidivo.

Funkcija High Dynamic Range vam omogućava da snimite slike scena visokog kontrasta izuzetno bogate detaljima. Proizvodi snimke izuzetno bogate detaljima za scene sa visokim kontrastom. Pravi dva snimka pri samo jednom okidanju radi kreiranja slike sa izuzetno širokim dinamičkim opsegom, manjim šumom i bogatom gradacijom boja. Savršen način da snimite svet iz svoje perspektive.

D5100 poseduje bogati meni za retuširanje koji je ugrađen u sam fotoaparat. Ovaj splet funkcija omogućava vam da izmenite i poboljšate fotografije i filmove u samom fotoaparatu. Na raspolaganju vam je širok spektar efekata i filtera, uključujući kontrolu perspektive, umekšavanje kontura pri fokusiraju i konture boje, kojima se omogućava transformisanje fotografije u crtež.

Aparat pdoržava snimanje Stereo zvuka koji je  posebno dizajniran za D-SLR modele, Nikonov opcionalni stereo mikrofon ME-1 vam omogućava da snimate filmske sekvence sa stereo zvukom visokog kvaliteta bez AF šuma. Od opreme dobijate štitnik od vetra i mekanu torbicu.

Leave a Reply