Foto

Nikon D60 za amatere koji žele više od fotografije

Nikon D60 je digitalni SRL fotoaparat vrhunskih performansi sa senzorom slike DX formata od 10,2 megapiksela namenjen pre svega naprednijim amaterima, što znači da ne spada u profi klasu, ali samim tim ima i odgovarajuću cenu. Ovaj model je jednostavan za upotrebu i rukovanje – ukoliko želite da istražite magičan svet digitalne SLR fotografije, on predstavlja idealan izbor za svakog ko ozbiljnije želi da se pozabavi ovom tematikom.

Za prave početnike u je potpuno automatizovan sistem – svakodnevne fotografske situacije možete da prepustite AUTO režimu, a na raspolaganju su vam i brojne opcije za kreativniju kontrolu procesa snimanja. Intuitivni meni omogućava lak pristup kreativnim funkcijama ugrađenim u fotoaparat.

Naročito su praktični obrtni informativni prikaz (on prati položaj u kojem se nalazi fotoaparat), samostalni unutrašnji mehanizam za čišćenje, kao i senzor za isključivanje ekrana smešten u tražilu. Zahvaljujući trenutnom vremenu pokretanja i malom, laganom kućištu, ovaj fotoaparat će vam uvek biti pri ruci i moći ćete da ga upotrebite u svakom trenutku.

Senzor slike DX formata od 10,2 megapiksela za izuzetno izražajne i detaljne slike visoke rezolucije koje su idealne za uvećavanja.. D60 poseduje inovativni sistem za uklanjanje prašine – Sistemi za čišćenje senzora slike i kontrolu protoka vazduha štite senzore slike u aparatu od prašine, čime se obezbeđuje dobijanje jasnih slika bez tačkica. Takođe, na raspolaganju je širok opseg osetljivosti od 100 – 1600 ISO omogućava veće brzine zatvarača, što značajno smanjuje rizik od dobijanja zamućenih slika prilikom snimanja objekata koji se brzo kreću ili prilikom fotografisanja u uslovima slabog osvetljenja.

D60 je izuzetno brzog odziva, gotovo trenutno vreme pokretanja od 0,19 s i minimalno kašnjenje zatvarača omogućavaju fotografisanje u deliću sekunde, a tu je i opcija neprekidnog snimanje koja pruža snimanje 3 kadra u sekundi čime se omogućava snimanje do 100 JPEG slika (visoki kvalitet, veličina L ili manja) pri brzini od približno 3 kadra u sekundi – ovaj režim se koristi kada se scena odvija velikom brzinom (sportski događaj, trke…).

Aparat poseduje veliki i svetao LCD ekran od 2,5 inča koji čini proveru osnovnih informacija o fotoaparatu lakšom i pretvara pregledanje i menjanje snimaka u istinsko zadovoljstvo. Prikaz informacija na LCD ekranu se prilikom snimanja automatski obrće, prateći položaj u kojem se nalazi fotoaparat. Informacije o fotoaparatu se prilikom snimanja prikazuju na odgovarajući način, bez obzira na to da li se koristi format pejzaža ili format portreta.

Mali, lagan i praktičan – težak samo 495g, sa intuitivnim kontrolama i odličnom prilagođenošću obliku šake, D60 predstavlja samo korak do zadivljujućih fotografija

Leave a Reply