Foto

Nikon D7000

Inspirativni SLR fotoaparat DX-formata sa izuzetno laganim kućištem, moćnim CMOS senzorom slike od 16,2 megapiksela, EXPEED 2, proširivim opsegom ISO osetljivosti od 100 do 6400, dva otvora za SD memorijsku karticu, sistemom automatskog fokusiranja sa 39 tačaka i opcijom D-Movie. Sve što vam je potrebno da dodatno razvijate svoje veštine.

D7000 označava početak novog doba kreativne fleksibilnosti zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji slike i neverovatno laganom kućištu. Novi savremeni “snažni” dizajn koncipiran je tako da sadrži čvrst ali lagani zadnji i prednji poklopac od legure magnezijuma sa zaštitom od nepovoljnih vremenskih uslova koji štite fotoaparat od prašine i vlage.

Nikon D7000 donosi visoku ISO (100-6400) osetljivost na svetlost, sa mogućnošću ručnog proširenja do 25600 pomoću Hi2 postavke. Omogućava veće brzine zatvarača za slike sa puno detalja uz minimalan šum prilikom snimanja objekata koji se brzo kreću ili prilikom fotografisanja u uslovima slabog osvetljenja. Sadrži postavke automatske kontrole ISO osetljivosti. Novi EXPEED 2 mehanizam za obradu slike optimizuje tehnologije fotoaparata uz superiorne performanse i maksimalan kvalitet slike, dok je istovremeno potrošnja energije minimalna.

Za sve koji će intenzivno koristiti aparat, Nikon ima dobre vesti. Aparat psoeduje uzdržljivu jedinicu zatvarača koja je testirana  u ciklusu od 150.000 otpuštanja. Pruža preciznu kontrolu zatvarača i izuzetnu pouzdanost čija brzina je do 1/8000 sekundi, kao i sinhronizaciju blica do 1/250 sekundi. Sistem za izuzetno oštro automatsko fokusiranje od 39 tačaka fokusa uključujući devet unakrsnih senzora u središtu kadra. Pruža brzu i preciznu pokrivenost automatskim fokusom u celom kadru. Četiri režima AF oblasti, uključujući AF sa 3D-praćenjem, omogućavaju dobijanje slika velike oštrine čak i kada se objekat ne nalazi u centru kadra, kao i kada se brzo kreće ili je njegovo kretanje potpuno nepredvidivo.

RGB senzor za merenje od 2016 piksela pruža izuzetno precizno merenje za tačnu ekspoziciju i precizne podatke sistemu fotoaparata za sistem prepoznavanja scena. Time se optimizuje ekspozicija, automatsko fokusiranje i balans bele boje odmah nakon otpuštanja zatvarača kako bi se dobile izoštrene slike.

Sa D7000možete snimati filmske sekvence u potpunoj HD rezoluciji (1920 x 1080). Pritiskom na dugme za snimanje možete odmah da snimite predivne video sekvence visoke definicije (HD). AF-F režim omogućava da sve bude fokusirano tokom snimanja, dok fotoaparat podržava korišćenje spoljnog mikrofona za kvalitetno snimanje stereo zvuka. Jednostavne funkcije za uređivanje vam omogućavaju da uređujete sekvence u samom fotoaparatu.

D7000 poseduje čak Dva otvora za SD memorijsku karticu – za unapređenu fleksibilnost snimanja. Koristite drugu karticu kada je prva puna ili snimajte fotografije na jednoj a filmove na drugoj. Kompatibilno sa SDXC karticom.

Dovoljno pouzdan za svako putovanje i dovoljno moćan da u svakoj situaciji pruži maksimum, njegov opseg naprednih funkcija će zadovoljiti svakog fotografa koji je spreman da dodatno razvija svoje veštine.Ako je fotografija vaša strast, onda je ovo D-SLR koji vam je potreban.

Leave a Reply