Foto

Nikon D810

Potpuno redizajnirani Nikon D810 prevazilazi svog prethodnika i postavlja nove standarde u fotografiji. Potpuno novi senzor FX formata, veoma širok ISO opseg i EXPEED 4 sistem za obradu slike obezbeđuju vrhunsku oštrinu, blistave tonove i smanjeni nivo šuma pri svim vrednostima osetljivosti.

Odlične AF performanse, brzina rafalnog okidanja od čak 7 fps i snimanje Full HD filmova pri 1080/60p omogućavaju vam da izuzetno precizno zabeležite svaku scenu. Bilo u studiju ili na otvorenom, D810 je namenjen ozbiljnim fotografima koji žele da ostvare svoju viziju na najlepši mogući način.

D810

Majstor visoke rezolucije

Podižući kreativnu slobodu na potpuno novi nivo, D810 pruža savršene mogućnosti za fotografisanje u visokoj rezoluciji. Potpuno novi senzor FX formata ugrađen u fotoaparat pruža nenadmašnih 36,3 megapiksela i dizajniran je bez optičkog niskopropusnog filtera, zahvaljujući čemu pruža nenadmašno bogatstvo detalja.

Prvi put kod D-SLR fotoaparata, veoma širok prirodni ISO opseg počinje od ISO 64 prilikom fotografisanja pri jakom osvetljenju, a ISO možete proširiti do 12.800 ili da proširite opseg sa 32 na ekvivalentnu vrednost od 51.200.

Ukupne performanse fotoaparata D810, opremljenog istim programom za obradu slike EXPEED 4 koji koristi i vodeći D4S, značajno su unapređene: prikazivanje fotografija i ISO osetljivost su znatno poboljšani na fotografijama i video snimcima, sa novim sofisticiranim algoritmima koji omogućavaju izvanrednu jasnoću i poboljšanu gradaciju sa opipljivim osećajem dubine u čitavom opsegu osetljivosti.

D810_24_70_MB_frt34l

Realističan prikaz i brzo fotografisanje: brz, moćan i spreman za sve izazove

Moćne i brze funkcije fotoaparata D810, obezbeđuju izvanrednu svestranost, zahvaljujući čemu možete na veličanstven način da zabeležite i najbrže subjekte. Veće brzine kontinualnog fotografisanja i vrhunski Multi-CAM 3500FX AF sistem sa 51 tačkom beleže fotografije pune rezolucije pri brzini i do 5 fps. Nikon D810 može da pravi fotografije i od 15,3 megapiksela brzinom i do 7 fps u režimu DX isecanja.

Novi režim grupne AF oblasti kompanije Nikon pruža brzo pronalaženje i poboljšano izdvajanje pozadine prilikom snimanja subjekata koji su relativno mali i blizu pozadine koja se odlikuje visokim kontrastom ili odvlači pažnju. Novi mehanizam zatvarača ogledala smanjuje podrhtavanje slike, obezbeđujući stabilnost u tražilu sa minimalnim zatamnjenjem tokom brzog fotografisanja. Možete da aktivirate i novi elektronski zatvarač prednje zavese da biste smanjili unutrašnje vibracije i rizik od pojave mikro zamućenja kod finih detalja. Za brži prenos fotografija i ujednačeniju postprodukciju, Nikonov S RAW format kreira 12-bitne Nikon NEF datoteke bez kompresije, sa bogatom gradacijom.

Kinematografska sloboda snimanja filmova

Snimanje filmova pomoću moćnog fotoaparata kao što je Nikon D810 predstavlja obogaćujuće i oslobađajuće iskustvo, a D810 je moćna i fleksibilna alatka koja će zadovoljiti čak i najzahtevnije snimatelje.

Nikon D810 snima Full HD (1080p) filmove sa 50p/60p slika u sekundi i sa primetno smanjenim šumom. Fotoaparat nudi FX i DX formate senzora za isecanje, kao i HDMI izlaz, uz istovremeno beleženje segmenata filma pune rezolucije u fotoaparatu i na spoljnom rekorderu. Možete da podesite osetljivost od ISO 64 sve do ekvivalentne vrednosti od ISO 51.200 u M režimu, dok vam funkcija automatske ISO osetljivosti omogućava da konfigurišete podešavanja maksimalne ISO osetljivosti sa kojima želite da radite.

3D smanjenje šuma smanjuje nasumični šum, distorziju i treperenje tokom snimanja filmova prilikom korišćenja visokih osetljivosti.

Režim „Prikaz svetlijih delova“ pokazuje na ekranu fotoaparata gde su tačno izbledeli svetliji delovi. Izvanredna audio kontrola nudi poboljšano snimanje zvuka i veću sveukupnu fleksibilnost: ulaz za stereo mikrofon i audio izlaz omogućavaju fino podešavanje nivoa jačine zvuka u izolaciji, kako pre, tako i tokom snimanja. Osim toga, možete da izaberete opseg zvuka (široko/glas), a šum vetra može da se umanji pri snimanju sa ugrađenim mikrofonom.

Kreativna fleksibilnost

Bez obzira na to koju vrstu fotografije želite da napravite, pomoću fotoaparata D810 možete ostvarite svoju kreativnu viziju. Bilo da snimate statične slike ili video zapise, Nikonov novoobjavljeni Picture Control sistem druge generacije donosi neprocenjive alatke za pre i posle snimanja koje pružaju potpunu kontrolu uoštravanja, kontrasta, svetline, tona i  jasnoće. Za neprevaziđenu slobodu u postprodukciji, funkcija „Ravnomerno“ će zadržati sve detalje i očuvati kompletne informacije o tonovima, kako u svetlijim delovima, tako i u senkama. Nova funkcija „Jasnoća“ omogućava precizno podešavanje kontrasta i razlikovanje finih struktura. Prilikom fotografisanja, monitor fotoaparata prilagodljivih boja, sa dijagonalom od 8,0 cm (3,2 inča) i 1.229.000 tačaka, omogućava vam da pomerate balans boje i svetlinu u željenom smeru, shodno sopstvenim potrebama. Nova funkcija zumiranja razdeljenog prikaza u živom prikazu slike omogućava proveru nivelisanja i oštrine sa potpunom preciznošću i idealna je za arhitektonsko fotografisanje ili fotografisanje  proizvoda. Dodatne kreativne mogućnosti obuhvataju neograničeno kontinualno fotografisanje koje vam dozvoljava da zabeležite nebrojeno mnogo fotografija u JPG formatu.

Total Digital Imaging sistem

Puna snaga Total Imaging sistema se ogleda u proširenju izvanrednih mogućnosti snimanja.  Za fotoaparat sa ovako velikim brojem megapiksela neophodna je optika najvišeg kalibra, a širok spektar NIKKOR objektiva kompanije Nikon će sa lakoćom iskoristiti sav potencijal senzora od 36,3 megapiksela. NIKKOR objektivi ispunjavaju zahteve fotografa svih žanrova. Takođe potpuno kompatibilan sa Nikonovim sistemom Creative Lighting System, vodećim u industriji, D810 podržava niz svestranih Nikon Speedlight bliceva za kreativno fotografisanje blicem, na fotoaparatu ili van njega.

Leave a Reply