Foto

Nikon D90

Nikon D90 je moćan DX format SLR sa rezolucijom od 12,3 megapiksela, EXPEED obradom slike, proširivi 200-3200 ISO opseg, funkcija D-Movie, prikaz uživo, sistem prepoznavanja scene i kontrole slike. Sve što vam je potrebno da biste povećali svoju strast za fotografijom.

D90 spaja tehnologiju iz Nikonovog najimpresivnijeg digitalnog SLR-a sa nizom sofisticiranih funkcija kako bi vam pomogao da dostignete vrhunske rezultate. Njegov CMOS senzor slike od 12,3 mega piksela u DX-formatu i EXPEED sistem za obradu slika nude izvanredan kvalitet slika u širokom opsegu ISO osetljivosti na svetlost.

Režim „Prikaz uživo“ omogućava kompoziciju i slikanje preko LCD monitora visoke rezolucije od 7,6 cm i napredni sistem prepoznavanja scene i performanse autofokusa pomažu da vaše slike sadrže neverovatnu preciznost. Filmovi se mogu snimati u formatu Motion JPEG koristeći inovativnu funkciju D-Movie.

Veliki senzor slike fotoaparata omogućuje izvanredan kvalitet filmske slike i možete da kreirate dramatične efekte tako što ćete snimati koristeći široki opseg međusobno razmenljivih NIKKOR objektiva, od širokougaonih, do makro i ribljeg oka, ili tako što ćete podesiti blendu objektiva i eksperimentisati sa dubinom polja. D90 je dizajniran da pojača vašu strast za fotografijom.

Osnovne karakteristike

  • CMOS senzor slike od 12,3 megapiksela u DX formatu sa ugrađenom jedinicom senzora koja se sama čisti
  • Nizak učinak šuma od ISO 200 do 3200
  • D-Movie funkcija nudi Motion JPEG filmove u izuzetnom D-SLR kvalitetu slike
  • Prikaz uživo sa LCD monitorom visoke rezolucije od 7,6 cm i 920.000 tačaka
  • Veliki broj funkcija za retuširanje unutar fotoaparata

One thought on “Nikon D90

  1. Sale

    To je aparat iz 2008 godine i tada je bio dobar a danas je prilično zastareo. Mislim, on i dalje pravi dobre slike ali ovi savremeni aparati imaju mnogo bolje senzore sa većom osetljivošću i snimanjem hd videa.

Leave a Reply