Foto

Nikon PD-ZOOM objektiv i prenosivi supertelefoto objektiv

Nikon danas predstavlja dva nova 1 NIKKOR zum objektiva: moćni 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.55.6 supertelefoto i svestrani 1 NIKKOR VR 1030mm f/3.55.6 PD-ZOOM. Oba ova objektiva CX formata odlikuju se preciznošću i prenosivošću, a u kombinaciji sa Nikon 1 fotoaparatima omogućavaju brzo i precizno fotografisanje.

1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.55.6 objektiv dopušta Nikon 1 fotografima da uživaju u brzom telefoto fotografisanju iz ruke. Savršen partner za novi Nikon 1 V3, ovaj objektiv najbolje oslikava prednosti modela Nikon 1 u pogledu veličine i brzine nad D-SLR fotoaparatima kada se koriste dugi objektivi. Budući da vam omogućava da sa izuzetnom preciznošću zabeležite udaljene subjekte, savršen je za fotografisanje sportskih događaja, životinjskog sveta i pejzaža ili dramatičnih krupnih planova pri snimanju filma.

nikon VR_70_300_b

Tanki 1 NIKKOR VR 1030mm f/3.55.6 PD-ZOOM objektiv je po prvi put dostupan u Nikon 1 V3 kompletima. Savršen kako za udaljene subjekte, tako i za krupne planove, ovaj objektiv omogućava savršeno kadrirane trenutke. Kao prvi objektiv u paleti 1 NIKKOR proizvoda koji ima automatski, elektronski kontrolisan integrisani poklopac objektiva, kao i mehanizam za uvlačenje objektiva, omogućava fotografisanje istog trenutka kada se uključi fotoaparat i uvlači se čim ga isključite.

1 NIKKOR VR 70300mm f/4.5–5.6prenosivi supertelefoto

Moćni novi 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.55.6 objektiv podiže telefoto fotografisanje na potpuno novi nivo. Sa izuzetno kompaktnom izradom, ovaj precizni objektiv dopušta snimateljima koji koriste Nikon 1 da zabeleže supertelefoto fotografije pri velikoj brzini i bez korišćenja stativa: kada se koristi sa fotoaparatom Nikon 1 serije V, kao što je novi Nikon 1 V3, dobijate idealnu kombinaciju koja vam omogućava da snimate udaljene akcije. Sa opsegom žižne daljine ekvivalentnim impresivnim dimenzijama od 189–810 mm u formatu od 35 mm, ovaj objektiv lako može da iz daljine pokriva sportske događaje, zumira životinjski svet ili istakne detalje udaljenih panorama. Zahvaljujući kompaktnom dizajnu, fotografisanje supertelefoto objektivom iz ruke nikada nije bilo lakše. Ovaj objektiv ima prekidač za ograničenje fokusa koji vam omogućava da smanjite vreme fokusiranja pri fotografisanju sa određene razdaljine. Voice Coil motor kompanije Nikon obezbeđuje brz i tih autofokus, a prsten za fokusiranje sa režimom fokusa M/A (autofokus sa manuelnom korekcijom) olakšava pravljenje kompozicije, omogućavajući vam da brzo i precizno podešavate manuelni fokus. Čvrsta metalik spoljašnost, dostupna u crnoj boji, daje notu elegancije i savršeno se uklapa u telo fotoaparata Nikon 1. Saznajte više o ovom objektivu!

 

 

1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.55.6 PD-ZOOM: ujednačeno zumiranje

Izuzetno tanak 1 NIKKOR VR 1030mm f/3.55.6 PD-ZOOM će zameniti aktuelni 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 objektiv. Ovaj novi veoma mali i lagan objektiv, obezbeđuje vrhunsku prenosivost kao i viši kvalitet slike. Širok opseg zuma od 10–30 mm (ekvivalentno 35 mm: 2781 mm) pruža svestranost koja omogućava kadriranje širokih uglova fotoaparata ili zumiranje radi lakog beleženja udaljenih subjekata. Električni zum sa elektromotornim pogonom i prsten zuma omogućavaju brzo i ujednačeno zumiranje, kao i intuitivno rukovanje, što je posebno korisno prilikom snimanja filmova ili za praćenje brze akcije. Opremljen je i mehanizmom za uvlačenje objektiva i elektronskim integrisanim poklopcem objektiva. Saznajte više o ovom objektivu!

Oštar i postojan: superioran kvalitet slike

Oba nova 1 NIKKOR zum objektiva odlikuju se najnovijom tehnologijom koja obezbeđuje superioran kvalitet vaših fotografija. Visokokvalitetan optički dizajn 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.55.6 objektiva obezbeđuje oštre fotografije visokog kontrasta u celom opsegu otvora blende: jedan element od super ED (ekstraniska disperzija) stakla smanjuje hromatsku aberaciju, a sloj nano kristala u velikoj meri umanjuje duh efekat i odblesak. 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektiv ima četiri elementa asferičnih sočiva i element od ED stakla, koji koriguju nepoželjne aberacije i distorzije. Oba objektiva poseduju sistem smanjenja vibracije (VR).

Opcionalna dodatna oprema:

TR-N100 odvojiva stopica za postavljanje na stativ: za 1 NIKKOR VR 70–300 mm objektiv. Savršeno rešenje kada želite da snimate dugačke ekspozicije ili zabeležite slike u tamnim okruženjima.

Torbice za objektive: koristite meku torbicu za objektiv CL-N102 da biste zaštitili 1 NIKKOR VR 70–300 mm objektiv od prašine i ogrebotina i meku torbicu za objektiv CL-N101 da biste zaštitili 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektiv.

Dodatna oprema u kompletu:

Bajonet senilo HB-N110za 1 NIKKOR VR 70–300 mm objektiv.Umanjuje rasipnu svetlost i smanjuje odbleske kako bi se dobile slike sa boljim kontrastom i zasićenošću boja.

Leave a Reply