Foto

Nikon predstavio objektiv AF-S NIKKOR 70-200MM F/2.8G ED VR II

Nikon Europe je danas otkrio model AF-S NIKKOR 70-200MM F/2.8G ED VR II, objektiv potpuno novog optičkog dizajna za snimanje slika vrhunskog kvaliteta i sa poboljšanom funkcijom za redukciju vibracije.

Robert Kristina, menadžer odseka za profesionalne proizvode u kompaniji Nikon Europe, navodi: „Optički dizajn je u potpunosti unapređen kako bi se zadovoljili zahtevi savremenih senzora slike. Takođe, ovaj objektiv bolje funkcioniše pri manjim brzinama zatvarača i prilagođen je najnovijim tehnologijama automatskog fokusiranja.“

Poboljšano snimanje pri slabom osvetljenu

Objektiv AF-S NIKKOR 70-200MM F/2.8G ED VR II nudi najsavremeniju tehnologiju redukcije vibracije (VRII), odnosno stabilizacije slike koja omogućava korisnicima da snimaju pri brzinama zatvarača koje su do četiri stepena manje* nego što bi to inače bilo moguće. Dostupna su dva režima rada; normalni režim za svakodnevno snimanje i aktivni režim za maksimalno smanjenje vibracija nastalih prilikom snimanja sa motocikla ili iz aviona. Oba režima omogućavaju stabilnu sliku u tražilu za kadriranje, što konačno dovodi do lakšeg i preciznijeg određivanje tačke fokusa i kadriranja.

Odličan kvalitet slike

Novi objektiv je osmišljen tako da na savremenim fotoaparatima FX formata obezbedi slike najboljeg kvaliteta u svojoj klasi i sa izuzetnom oštrinom od ivica do uglova. Ekskluzivni Nikon antirefleksni sloj nanokristala i ne manje od sedam elemenata od ED stakla maksimalno smanjuju unutrašnje refleksije i aberacije kako bi se obezbedile slike bogatih boja i izraženog kontrasta čak i u najlošijim uslovima osvetljenja.

Novi objektiv omogućava tri režima fokusa; A/M (Autofokus); M/A (Autofokus sa prioritetom ručnog podešavanja) i M (Ručni fokus). Novi prekidač za autofokus omogućava prioritet automatskog fokusiranja čak i kada se prsten za fokusiranje rotira u toku snimanja.

Zahvaljujući novom optičkom dizajnu, ovaj objektiv je manjih dimenzija u odnosu na trenutnu verziju, ali je i dalje otporan što omogućava profesionalnim fotografima da obave snimanje. Čvrsto kućište od magnezijuma je otporno na prašinu i vlagu tako da možete da snimate bez obzira na okolne uslove.

Specifikacija

Žižna daljina 70-200 mm
Max/min otvor blende f/2.8G
Konstrukcija objektiva: 7 elemenata od ED stakla
Ugao slike 34°20’-12°20’ (22°50’-8° u Nikon DX formatu)
Minimalna udaljenost fokusa 1,4 m/4,6 ft (u celom opsegu zumiranja)
Br. lopatica dijafragme 9 (zaobljeno)
Veličina filtera/priloga 77 mm
Prečnik x dužina Približno 87 x 209 mm/3,4 x 8,2 in
Težina: Približno 1.540 g/3,4 lb

Leave a Reply