nikon-objektiv
Foto

Nikon predstavlja AF-S NIKKOR 70–200mm f/4G ED VR

Nikon je nedavno predstavio novi zum objektiv FX-formata sa svestranim žižnim opsegom od 70–200 mm i konstantnim otvorom blende od f/4. 

Ovim objektivom Nikon proširuje svoju paletu NIKKOR objektiva f/4 visokih performansi i ovo je prvi NIKKOR koji ima Nikonov sistem sledeće generacije za smanjenje vibracije i koji omogućava kompenzaciju do 5 stepeni.

nikon-objektiv

Izuzetno podesan za događaje, putovanje, prirodu, pa čak i sportske događaje, a snažna kombinacija proširenih mogućnosti smanjenja vibracije i Nikonove optike visoke klase čini ovaj objektiv odgovarajućim izborom kako za fotografe entuzijaste, tako i za profesionalce.
Zurab Kiknadze, menadžer proizvoda za objektive, pribor i softver u Nikon Europe kaže: „Ovaj željno očekivani objektiv pruža fotografima entuzijastima i profesionalc ima koji misle na svoj budžet, istu beskompromisnu alternativu koju NIKKOR objekiv f/4 pruža u poređenju sa vrhunskim profesionalnim objektivima. Ništa nije žrtvovano u pogledu kvaliteta slike, a poseduje i dodatnu prednost poboljšanog sistema za smanjenje vibracije.“

Jedan stepen dalje

Sledeća generacija sistema za smanjenje vibracije koji je ugrađen u ovaj objektiv omogućava kompenzaciju do 5 stepeni, što omogućava fotografisanje pri brzinama zatvarača za pet put puta sporijim nego što bi to u suprotnom bilo moguće. Značajnom nadogradnjom, povećana stabilnost u velikoj meri smanjuje efekte podrhtavanja fotoaparata i povećava mogućnosti fotografisanja pri slabom osvetljenju.

Dostupna su dva VR režima; Normalni za svakodnevno fotografisanje i Aktivni za smanjenje podrhtavanja fotoaparata velike frekvencije do koga dolazi tokom fotografisanja iz pokretnog vozila. Oba režima pružaju stabilnu sliku u tražilu, koja samim tim omogućavaju snimanje tačke fokusa i daleko udobnije i preciznije kadriranje.

Bez kompromisa

I pored lagane konstrukcije, ovaj objektiv ne ekonomiše kada se radi o performansama. Napravljen da isporučuje neverovatnu rezoluciju i kontrast pri različitim uslovima, optička konstrukcija poseduje 20 elemenata u 14 grupa, a za borbu protiv odbleska i duh efekta upotrebljen je Nikonov sloj nano kristala.

Dobro uravnotežen

Dobro uravnotežen u pogledu veličine, težine, cene i kvaliteta slike, ovaj objektiv poseduje i namenski prsten stege za stativ, RT-1. Ova opciona dodatna oprema pomaže da se poboljša ravnoteža stativa i omogućava brzi, glatki prelaz između vertikalne i horizontalne orijentacije prilikom fotografisanja u formatu portreta ili pejzaža.

Ovaj objektiv se isporučuje sa senilom objektiva (HB-60) i torbicom za objektiv (CL-1225).

Leave a Reply