Foto

Nikon predstavlja AF-S TELEKONVERTOR TC-20E III

Nikon Europe predstavlja novi AF-S TELEKONVERTOR TC-20E III, prvi telekonvertor na svetu sa elementom asferičnog sočiva. Sa potpuno novim optičkim dizajnom, napravljen je da ponudi vodeći kvalitet slike za prirodnjačke i sportske fotografe u kompaktnoj formi.

Zurab Kiknadze, Menadžer proizvoda za objektive, pribor i softver, Nikon Europe navodi: „Za većinu fotografa, korišćenje 2x telekonvertora značilo je žrtvovanje kvaliteta slike kako bi se dobilo na praktičnosti.“ Zatim dodaje: „Najnovija optika u novom AF-S TELEKONVERTORU TC-20E III napravljena je kako bi fotografima ponudila odlične slike kada je potrebno da prošire domete svojih NIKKOR telefoto objektiva.“

Prvi telekonvertor na svetu sa elementom asferičnog sočiva

Model AF-S TELEKONVERTOR TC-20E III je prvi telekonvertor na svetu sa elementom asferičnog sočiva, koji daje izvanredan kvalitet slike u jednostavnom pakovanju. U potpunosti kompatibilan sa najnovijim sistemima smanjenja vibracija, autofokusa i sprezanja pri merenju ekspozicije, AF-S TELEKONVERTOR TC-20E III predstavlja „obavezan“ dodatak u opremi svakog sportskog ili prirodnjačkog fotografa.

Napravljen za profesionalne zahteve:
Novi AF-S TELEKONVERTOR TC-20E III napravljen je tako da se savršeno uklapa sa NIKKOR opsegom kompatibilnih telefoto objektiva i sadrži gumene poklopce za nameštanje tela, čvrste mehanizme za otpuštanje prilikom intenzivnog korišćenja i veliko dugme za brzo uklanjanje kada nosite rukavice. Takođe sadrži nove dizajnirane poklopce i praktičan štitnik za odlaganje za zaštitu kada nije u upotrebi.

Osnovno o telekonvertorima:
Telekonvertori se postavljaju između tela fotoaparata i telefoto objektiva kako bi se uvećala žižna daljina, a da se pritom ne utiče na najbližu udaljenost za fokusiranje. Faktor uvećavanja pojavljuje se usled smanjenog prenosa svetla koji smanjuje efektivno minimalno otvaranje blende objektiva u upotrebi. AF-S TELEKONVERTOR TC-20E III smanjuje otvor blende za dva stepena. Kada se poveže sa f/2 otvorom blende objektiva (kao što je AF-S VR 200 mm f/2G), minimalni otvor blende postaje f/4.

Specifikacija

Max/min otvor blende Smanjuje za 2 stepena
Konstrukcija objektiva 7 elemenata u 5 grupa (jedno asferično sočivo)
Najbliža žižna daljina Ista kao kod osnovnog objektiva
Maksimalni odnos reprodukcije Dupli u odnosu na osnovni objektiv
Pribor koji se isporučuje uz aparat Poklopac telekonvertora BF-3A, zadnji poklopac objektiva LF-1, meka torbica za objektiv CL-0715
Prečnik x dužina Približno 66 x 46 mm/2,6 x 1,8 in.
Težina Približno 330 g/11,6 0z

Leave a Reply