nikon-j3-1
Foto

Nikon predstavlja dva nova Nikon 1 S1 i Nikon 1 J1

Niko je predstavio aparat Nikon 1 J3 sa najmanjim telom na svetu i jednostavni moderni Nikon 1 S1—prvom modelu iz nove S-serije. Oba fotoaparata se mogu pohvaliti sa najkraćim kašnjenjem okidanja na svetu i najbržim kontinualnim fotografisanjem na svetu.

Nikon 1 J3 se bazira na neverovatnoj brzini i ultra-prenosnom dizajnu koji su pomogli Nikon 1 J1 da postane najbolje prodavani kompaktni fotoaparat sa zamenjivim objektivom širom Evrope. Poseduje najmanje telo na svetu, a fino izrađena aluminijumska spoljašnost modela J3 još je bolja na dodir nego što izgleda. Sa najkraćim kašnjenjem okidanja na svetu, i najbržim kontinualnim fotografisanjem na svetu, on je uvek spreman da zabeleži odlučujuće trenutke aktivnog života sa slikama visoke rezolucije i Full HD fimovima.

nikon-j3-1

Nikon 1 S1 lansira novu S-seriju brzih, modernih, jednostavnih tela fotoaparata koji pružaju odlične rezultate sa još manje napora. Dizajniran da bude brz i lak za upotrebu, Nikon 1 S1 je pogodan i jednostavan za upotrebu kao kompaktni fotoaparat, ali je mnogo brži i znatno moćniji, sa boljim kvalitetom slike.

Oba modela, Nikon 1 J3 i Nikon 1 S1 koriste istu Nikon 1 tehnologiju druge generacije kao i nedavno predstavljen Nikon 1 V2, namenjenu entuzijastima za fotografisanje. Oni poseduju nove nivoe brzine i preciznije performanse, kao i pametnije funkcije sledeće generacije kao što je Kontrola živog prikaza slike i Snimanje najboljeg trenutka, i bežični prenos slike sa opcionim WiFi donglom.

Jordi Brinkman, menadžer za proizvode, Nikon 1 kompaktni fotoaparati sa zamenjivim objektivom, za Nikon Europe kaže: „Veoma smo uzbuđeni zbog Nikon 1 J3. Manji i brži nego bilo koji drugi fotoaparat sa zamenjivim objektivom koga ste posedovali ili koga ćete pronaći, on je spreman da se baci na akciju u tren oka i omogući svakome da zabeleži odlučne trenutke sa slikama visoke rezolucije i Full HD filmovima.“

Zatim dodaje: „Oduševljeni smo i što proširujemo porodicu Nikon 1 lansiranjem nove S-serije jednostavnih i modernih fotoaparata. Nikon 1 S1 je savršen izbor za mlade porodice i pojedince koji vole lakoću upotrebe koju pružaju kompaktni fotoaparati, ali koji takođe žele brže performanse i bolji kvalitet slika i filmova. Sa intuitivnim digitalnim kontrolama i sofisticiranim kreativnim funkcijama, Nikon 1 S1 je brz, moderan sistem fotoaparata za zamenjivim objektivom sa kojim je fotografisanje oštrih, detaljnih fotografija i filmova užurbanog života neverovatno lako.“

Neverovatna brzina

Nikonov EXPEED 3A program za duplu obradu slike obrađuje podatke pri neverovatnoj brzini pružajući neprevaziđene performanse u svakoj situaciji. On pokreće najbrže kontinualno fotografisanje na svetu3 pri 15 fps sa autofokusom5, i do 60 fps6 sa AF fiksnom tačkom, pružajući vam mogućnost da snimite visokokvalitetne slike super brze akcije.

Subjekti dolaze u fokus bez odlaganja zahvaljujući naprednom hibridnom AF sistemu koji se može pohvaliti brzim AF sa detekcijom faze za kretanja velike brzine, i AF sa detekcijom kontrasta za snimanje finih detalja čak i pri slabom svetlu. Senzor se trenutno prebacuje između 73 oblasti fokusa fazne detekcije i 135 oblasti fokusa sa detekcijom kontrasta u zavisnosti od scene, čime se osigurava dobijanje vrhunskih slika i filmova u širokom opsegu okruženja.

Opcija Best Moment Capture (Snimak u najboljem trenutku) uvek pruža najbolju fotografiju. Sa jednim klikom dugmeta za okidanje zatvarača, Smart Photo Selector snima do 20 slika visoke rezolucije (do 15 sa Nikon 1 S1) i preporučuje do pet najboljih. Funkcija Slow View (Usporeni prikaz) snima do 20 kontinualnih slika (do 15 sa Nikon 1 S1) i istovremeno ih usporeno prikazuje na LCD ekranu kako biste mogli da izaberete tačno onaj trenutak koji želite da sačuvate.

Izvanredan kvalitet slike

Snimite detaljne fotografije i filmove, čak i u situacijama slabe osvetljenosti. Nikon 1 S1 se može pohvaliti rezolucijom od 10,1 megapiksela sa ISO osetljivošću na osvetljenje od 100 do 6400. Nikon 1 J3 povećava rezoluciju do 14,2 megapiksela i ISO osetljivost na osvetljenje od 160 do 6400 ISO.

Nikonov CMOS senzor CX formata pruža savršenu ravnotežu između veličine sistema, brzine i kvaliteta slike, čime je omogućeno snimanje vrhunskih statičnih slika i filmova bez ugrožavanja prenosivosti. Mogućnost fotografisanja sa podešavanjem velike ISO vrednosti znači da ćete snimiti dovoljno svetla čak i prilikom fotografisanja pri brzinama od 60 fps.

Cela paleta 1 NIKKOR objektiva poseduje optiku visokih performansi koje i očekujete od Nikona. Njihova kompaktna veličina i mala težina doprinose zgodnoj prenosivosti sistema Nikon 1, bez gubitka na kvalitetu slike. Kada fotografišete kroz Nikon staklo, možete biti sigurni da snimate neverovatno oštre slike sa živo prenetim bojama i dubokim kontrastom.

Magija filma

Fotoaparati sistema Nikon 1 sa zamenjivim objektivom su optimizovani za snimanje visokokvalitetnih filmova, sa zamenjivim 1 NIKKOR objektivima, AF sistemom za detekciju faze koji brzo i precizno fokusira subjekte u pokretu, kao i sa glatkim, bešumnim prebacivanjima autofokusa zahvaljujući kojima segment filma deluje prirodno i zvuči odlično.

Oba modela, Nikon 1 J3 i Nikon 1 S1 mogu da snimaju Full HD filmove sa 60 i 30 fps i sa brojem slika u sekundi 60i, 60p i 30p, kao i da snime fotografije visoke rezolucije tokom snimanja filma.7 Fotografišite u naprednom režimu snimanja filma i koristite PSAM kontrole za potpunu kontrolu nad brzinom zatvarača i blende, sa glatkim prebacivanjima autofokusa i kristalno jasnim zvukom. Možete postići čak i dramatične efekte pri izuzetno sporom kretanju, sa brzinama snimanja do 1200 fps.8

Kompaktan, ugodan dizajn

Podignite Nikon 1 J3 i bićete impresionirani koliko je čvrst i izdržljiv na dodir. Fino izrađen od laganog, visokokvalitetnog aluminijuma, kompaktni atraktivni dizajn je ostvario najmanje telo na svetu1 i dostupan je u beloj, crnoj, srebrnoj, crvenoj i bež boji, sa kompletom objektiva koji odgovaraju.

Mali, moderan i jednostavan, Nikon 1 S1 je jasnog, minimalnog dizajna sa pojednostavljenim kontrolama i jasnim digitalnim menijima za intuitivni rad. Dostupan je u beloj, crnoj, ružičastoj, crvenoj ili kaki boji, sa kompletom objektiva koji odgovaraju.

Oba modela imaju ugrađeni kompaktni blic koji automatski iskače da bi obezbedio da vam pri ruci uvek bude dovoljno svetla kada vam je ono potrebno.

Jednostavno kreativno

Brz, lak način za poboljšanje fotografija pre nego što ih snimite, kontrola živog prikaza slike vam omogućava da instiktivno podesite podešavanja da zamrznete akciju, uhvatite munju ili zamutite pozadine—rezultate možete pregledati u realnom vremenu na jasnom LCD monitoru visoke rezolucije9 pre nego što snimite fotografiju.

U kreativnom režimu možete da primenite filtere i efekte na statične slike pre nego što ih fotografišete. Poboljšajte ugođaj mekim filterom, uživajte u svetu koji je uvek savršeno osvetljen u režimu Noćni portret i snimite prelepe predele u režimu lake panorame.10Funkcija Motion Snapshot je odličan način da snimite više od jednog trenutka, zamrznutog u vremenu. Potreban je samo jedan klik da fotoaparat kreira „živu sliku“ tako što će snimiti kratki, usporeni film koji se završava sa samom fotografijom. Motion Snapshot filmovi mogu da se sačuvaju kao jedna .mov datoteka zbog lakšeg deljenja.

Kada želite da kontrolišete fotografisane scene onako kako želite, oba fotoaparata pružaju brz, direktan pristup kontrolama ekspozicije P,S,A,M. Samo okrenite točkić režima na kreativni režim i izaberite P,S,A,M za potpunu kontrolu nad ekspozicijom, prioritetom zatvarača, prioritetom blende i manuelnom ekspozicijom.

Bežični adapter

Nikonov mali adapter za bežično povezivanje mobilnih uređaja WU-1b omogućava brzo i jednostavno slanje visokokvalitetnih slika sa vašeg fotoaparata direktno na vaš „pametni“ telefon ili tablet.11 Jednostavno se mogu podeliti trenuci sa porodicom i prijateljima, otpremiti na omiljenu društvenu mrežu ili pregledati slike na velikom ekranu. Možete upotrebiti čak i adapter za daljinsku kontrolu fotoaparata preko vašeg uređaja.

Proširiv sistem

Maksimalno izvucite iz vašeg fotografisanja i otvorite nove mogućnosti kombinovanjem prenosivosti, snage i brzine Nikon 1 fotoaparata uz pomoć palete 1 NIKKOR objektiva i opcione sistemske dodatne opreme. Isprobajte novi 1 NIKKOR VR 6.7–13mm ultra-širokougaoni objektiv i 1 NIKKOR VR 10–100mm kompaktni objektiv od 10x. Obezbedite čvrst, udoban stisak sa GR-N2100 dodatnim rukohvatom, a akciju ispod vode snimite sa kompaktnim, modernim WP-N2 vodootpornim kućištem.

Leave a Reply