Foto

Nikon predstavlja ultraširokougaoni objektiv AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED

Nikon danas predstavlja novi objektiv AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED namenjen istinski kreativnim fotografima.
Kompaktan i svestran, ovaj objektiv je pogodan za enterijere, ulične reportaže, široke pejzaže, pa čak i podvodnu fotografiju i predstavlja sjajan izbor za snimanje filmskih scena.

Fotografi koji nastoje da privuku gledaoca ili žele fleksibilnost snimanja u ograničenim prostorima mogu da iskoriste sve prednosti žižne daljine od 20 mm. Veliki maksimalni otvor blende od f/1,8 i vrhunske mogućnosti prikupljanja svetlosti omogućavaju jasnu distinkciju subjekta i pozadine te daju prelepo meko zamućenje. Autofokus je ujednačen, tih i brz zahvaljujući Silent Wave motoru (SWM), a minimalna razdaljina fokusa iznosi 0,2 m, što omogućava da se približite subjektima i zabeležite ih u krupnom planu.

Fotografije visoke rezolucije

Projektovan tako da ispunjava zahteve modernih senzora za visokom rezolucijom, novi NIKKOR 20 mm f/1,8 omogućava izvanredne fotografije i HD video zapise. Moderni optički dizajn obuhvata 13 elemenata u 11 grupa, uključujući dva elementa od stakla ekstraniske disperzije (ED) i dva elementa asferičnih sočiva (AS). ED staklo obezbeđuje oštrinu i kontrast čak i pri većim otvorima blende, a AS elementi su zaslužni za izuzetno dobro kontrolisanje distorzije za tako veliku žižnu daljinu. Sloj nano kristala smanjuje duh efekat i odblesak. Težak svega 355 g, izuzetno je prenosiv i ugodan za korišćenje iz ruke. Optimizovan za senzore FX formata, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED pruža širok vidni ugao od 30 mm kada se koristi sa D-SLR fotoaparatom DX formata.

Uz AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED se dobijaju savitljiva torbica za objektiv CL-1015 i senilo objektiva HB-72.

Leave a Reply