Foto

Nikon S9100

Sa objektivom sa zumom od 18x u veoma tankom kućištu, model COOLPIX S9100 omogućava da zumirate svoj objekat sa stilom bez obzira gde se nalazite. Raznovrsni NIKKOR objektiv nudi široki ugao za super telefoto pokrivenost, dok ga kompaktne dimenzije fotoaparata čine idealnim za nošenje.

Bez obzira na vrstu svetla pod kojim fotografišete, veoma osetljiv CMOS senzorom za slike sa pozadinskim osvetljenjem snima scene baš kako ih vidite. Smanjenje vibracija prilikom pomeranja senzora obezbeđuje oštre fotografije i filmove, čak i kada fotografišete pri telefoto kraju zuma. Širokougaoni NIKKOR objektiv sa zumom od 18x nudi izvanrednu preciznost i oštru rezoluciju (35 mm ekvivalentno sa: 25-450 mm). CMOS senzor za slike od 12,1 megapiksela sa pozadinskim osvetljenjem povećava količinu svetlosti koju dobija svaki piksel, što poboljšava osetljivost i smanjuje šum za izvanredne performanse pri bilo kom osvetljenju.

Korisnicima je na raspolaganju i Funkcija protiv zamućenja 7x koja automatski sprečava snimanje zamućenih slika na sedam načina. Hibridni VR (senzor za pomeranje i elektronsko smanjenje vibracija) smanjuje efekat drmanja fotoaparata i može se istovremeno podesiti za dodatnu zaštitu. Visoka ISO osetljivost (do 3200) na osvetljenje smanjuje rizik od nastanka zamućenih slika kod snimanja predmeta u pokretu ili pri slabom svetlu. Funkcija Detektor pokreta kompenzuje kretanje fotoaparata i objekta. Izbor najboljeg snimka (BSS) automatski bira najoštriji snimak od 10 uzastopnih. Namenski režimi osvetljenja: daju sjajne rezultate pri svim tipovima osvetljenja, čak i bez stativa: Režim „Noćni portret“ omogućava izvanredno detaljne noćne scene i portrete snimljene u prostoriji. Režim za noćni pejzaž omogućava da snimite jasne fotografije pri niskim ISO postavkama. Režim pozadinskog osvetljenja HDR*2 omogućava impresivno jasne tonove u svim situacijama.

S9100 snima i u HD formatu (1080p) sa stereo zvukom, a za ovu funkciju izdvojeno je namensko dugme za snimanje filma koje olakšava početak snimanja. Sa dostupnim optičkim zumom i autofokusom tokom snimanja, možete da snimite fotografiju tokom snimanja filma. Sadrži opciju za snimanje filmova u pokretu male ili velike brzine korišćenjem brzine snimanja do 240 kadrova u sekundi (QVGA). HDMI konektor sa HDMI-CEC podrškom sa izlazom za HDTV.

Pored svega, tu je i Režim specijalnih efekata koji olakšava snimanje kreativnih fotografija ili filmova pomoću specijalnih efekata. Nudi veliki izbor efekata, uključujući monohromatski sa visokim kontrastom, meki fokus, nostalgičnu sepiju i selektivnu boju koji omogućavaju da istaknete boju po izboru, a ostatak slike pretvaraju u monohromatski. Na LCD ekranu možete da pregledate izbor efekata pre snimanja.

Proširene funkcije za retuširanje omogućavaju da poboljšate snimljene fotografije bez korišćenja računara. Meni za retuširanje nudi veliki opseg efekata filtera i kreativni klizač što omogućava da lako i brzo podesite svetlinu, zasićenost i ton boje na slici. Pametni sistem za portrete: napredne automatske funkcije za savršene portrete. Tajmer za osmeh omogućava snimanje kad se osoba koju fotografišete osmehne. Funkcija Otklanjanje treptaja vas upozorava kad neko zatvori oči. Korekcija tena podešava nejednake tonove kože na licima ljudi kako bi se dobila koža glatkog izgleda. Ugrađena funkcija za uklanjanje efekta crvenih očiju popravlja pogrešnu boju očiju nastalu usled upotrebe blica istog trenutka kada načinite snimak.

Leave a Reply