Foto

Nikon super zum objektiv u DX formatu AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR

Nikon danas predstavlja AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR, moćni objektiv sa zumom od 16,7x sa rasponom od širokougaonog do supertelefoto dometa i izuzetno kompaktnog formata.

Ako želite jedan objektiv koji može da pokrije sve uslove fotografisanja koje je moguće zamisliti i ne opterećuje vašu torbu, ovo je upravo taj. Budući da pruža podjednako izvanredan doseg kao proslavljeni AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–5.6G ED VR objektiv kompanije Nikon u mnogo kompaktnijem telu, ovaj novi NIKKOR je idealan za ljubitelje fotografije u razvoju koji žele da rasterete prtljag i da pri tom beleže raznovrsne perspektive.

AFS_DX_18_300_3.5_6.3G

Istinski svestran objektiv koji objedinjuje sve funkcije u jednom pakovanju obuhvata poboljšanja kompanije Nikon koja se tiču dizajna i obezbeđuju izuzetno kompaktno kućište, bez kompromisa u pogledu kvaliteta slike: elementi ED stakla i asferičnih sočiva obezbeđuju oštre slike visokog kontrasta, a Nikonov sistem smanjenja vibracije osigurava snimanje neuporedivo jasnijih statičnih slika i video zapisa, čak i prilikom fotografisanja iz ruke na supertelefoto kraju opsega. Savršen za putovanja, kao i za fotografisanje amaterskih sportova ili divljih životinja, ovo je objektiv visokih performansi i izvanrednog dosega.

Izvanredan doseg i kompaktno kućište

Uz veoma snažan AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR gotovo svaki subjekat ili kompozicija biće u vašem dosegu, dok je zbog iznenađujuće kompaktnog dizajna ovaj objektiv pametan izbor kada želite da putujete sa minimalnim kompletom. Neverovatno prilagodljivi opseg zuma od 16,7x se kreće u rasponu od širokougaonog do supertelefoto snimanja (ekvivalentno 35 mm: 27–450 mm), zahvaljujući čemu lako pokriva najrazličitije okolnosti: od grupnih snimaka do prostranih pejzaža i uzbudljivih gradskih predela; od fotografisanja udaljenih sportskih događaja do životinjskog sveta – ovo je super zum koji pokriva sve uglove. Sofisticiran optički i mehanički dizajn objektiva, koji pruža maksimalnu fleksibilnost i prenosivost, obezbeđuje kompaktno telo koje ne ugrožava kvalitet slike: smanjujući otvorenu blendu pri maksimalnom telefoto položaju na f/6,3, Nikonovi inženjeri su uspeli da kreiraju mnogo kompaktnije telo od većeg modela AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–5.6G ED VR. Kao njegova manja i lakša sestra, ovaj novi NIKKOR 18–300 mm VR objektiv odgovara na zahteve za moćnim i pristupačnijim objektivom koji objedinjuje sve funkcije u jednom pakovanju, može da se ponese svuda i da se nosi sa svim vrstama subjekata.

Precizan i postojan

Opremljen sistemom smanjenja vibracije kompanije Nikon, ovaj super zum obezbeđuje jasne slike bez zamućenja, bilo da pravite širokougaoni grupni portret pri slabom osvetljenju ili zumirate da biste zabeležili udaljene subjekte.

Dizajnirana tako da omogućava stabilnije fotografisanje iz ruke, VR tehnologija kompanije Nikon omogućava fotografisanje pri manjim brzinama zatvarača, bez zamućenja koje narušava kvalitet slike usled podrhtavanja fotoaparata. Optički VR sistem stabilizuje i sliku u tražilu, čime se omogućava ostvarivanje preciznijeg autofokusa i kadriranja, posebno pri većim žižnim daljinama opsega zuma od 300 mm. Osim toga, tehnologija kompaktnog Silent Wave motora (SWM) kompanije Nikon obezbeđuje brz, precizan i nečujan rad autofokusa u proširenom opsegu zuma, uz intuitivni prioritet ručnog podešavanja.

 

Moćne optičke performanse

Projektovan tako da omogućava izvanredne rezultate D-SLR fotoaparata visoke rezolucije u DX formatu, optički dizajn novog NIKKOR 18–300 mm VR objektiva se sastoji od 16 elemenata u 12 grupa. Tri elementa od ED stakla i tri elementa asferičnih sočiva efikasno rešavaju problem pojave aberacija koje se mogu javiti kod objektiva sa super zumom: elementi Nikonovog stakla sa ekstra niskom disperzijom (ED) smanjuju hromatsku aberaciju, čak i pri postavkama najšireg otvora blende, a elementi asferičnih sočiva otklanjaju gotovo sve aberacije.

 

Leave a Reply