32_BK_a
Foto

Nikonov NIKKOR 32mm f/1.2 – brzi i prenosni objektiv za portrete

Nikon danas predstavlja ultrabrzi 1 NIKKOR 32mm f/1.2 objektiv namenjen Nikon 1 seriji fotoaparata idealan za portret fotografiju sa širokom blendom.

 

Sa žižnom daljinom koja je idealna za portrete i kompaktnim dizajnom, ovaj impresivni objektiv CX-formata pruža superiorni kvalitet slike.Bez obzira da li ste unutra ili napolju, maksimalno koristeći prirodno svetlo ovaj objektiv omogućava vrstu upečatljivih portreta koji će vas naterati da zastanete i pogledate ponovo. Od smešnih slika do postavljenih kompozicija, možete da smestite subjekat u oštar fokus sa ublaženim zamućenjem i da snimite oštre fotografije i filmove kada fotografišete pri slabom osvetljenju.

32_BK_a

Jordi Brinkman, menadžer za Nikon 1 proizvode, za Nikon Europe kaže: „Uz f/1.2 blendu, ovo je svetao objektiv po svim standardima. Savršen je za vlasnike Nikon 1 koji žele da istražuju kreativne pogodnosti zaista brzog objektiva kao što je plitka dubinska oštrina i olakšana prenosivost.“ Zatim dodaje: „Nikon je posvećen razvoju objektiva koji uzima najbolje iz Nikon 1 sistema i uzbuđeni smo zbog potencijalakoji ovaj objektiv ima.“

 

Gde magija počinje

Žižna daljina od 32 mm je ekvivalent približno 85 mm u formatu 35 mm filma, što je klasična dužina portretnog objektiva koji omogućava dobijanje izuzetno detaljnih fotografija. Ultra brza blenda f/1.2 omogućava jakozamućenje pozadine, tako da možete da lepo izdvojite subjekat i pomaže vam u situacijama sa slabim osvetljenjem. Ovaj objektiv vam omogućava da napravite najbolje fotografije u svakoj situaciji.

V2_32_BK

 

Optička izvrsnost

Objedinjujući devet elemenata u sedam grupa, ovaj objektiv pruža vrhunski kvalitet slike. Zaobljeni otvor dijafragme sa sedam listova osigurava lepo zaokruženo zamućenje. Ovo je prvi 1 NIKKOR objektiv sa Nikonovim slojem nano kristala, koji znatno umanjuje „duh“ efekat i odblesak objektiva čak i u situacijama sa jakim pozadinskim osvetljenjem. Namenski Silent Wave motor (SWM) omogućava lak i precizan autofokus, i pruža tiho snimanje filmova. Za fotografe koji vole da ručno fokusiraju, ovo je prvi 1 NIKKOR objektiv sa prstenom za fokusiranje koji vam daje kontrolu fokusa dok gledate u tražilo ili monitor aparata.

 

Portreti u svakoj situaciji

Sa tako velikim otvorom blende i vrlo kvalitetnim metalnim kućištem, ovaj objektiv je vrhunski dodatak za Nikon 1 sistem. Dostupan u visoko sjajnoj srebrnoj i polusjajnoj crnoj, u kombinaciji sa malom veličinom Nikon 1 fotoaparata, čini fotografisanje visoko kvalitetnih portreta lakim i jednostavnim u svakoj situaciji.

Objektiv je opremljen prednjim poklopcem objektiva i HB-N107 bajonet senilom objektiva, koji pomaže u smanjenju neželjene svetlosti i umanjuje odblesak za slike sa boljim kontrastom i zasićenom bojom. Opcionalni dodaci uključuju CL-N101 mekanu torbicu za objektiv.

 

1 NIKKOR opseg

1 NIKKOR objektivi snimaju život sa izuzetnom oštrinom. U kombinaciji sa prenosivošću, snagom i brzinom Nikon 1 fotoaparata, mala veličina 1 NIKKOR objektiva zaista izdvaja Nikon 1 sistem. Dizajniran imajući u vidu aktivni stil života, opseg koji se stalno uvećava trenutno uključuje devet objektiva koji pokrivaju širok opseg scena i svaki objektiv je optimizovan za snimanje filmova. Fotografi koji žele da koriste NIKKOR F sistem objektive na svom Nikon 1 fotoaparatu to mogu uz pomoć namenskog FT1 bajonet adaptera za montiranje.

Leave a Reply