Foto

Nova generacija Samsungovih foto-aparata Columbus

Samsung je nedavno zvanično predstavio novu generaciju “Samsung Smart Cameras” pod nazivom “Columbus”. Linija Columbus uključuje modele: ST500, ST550, ST1000. Sa sloganom “Uhvati zabavu”, Samsung se obraća svima onima koji svoj svakodnevni život više ne mogu zamisliti bez tako popularnog Facebook-a, MySpace-a i Twitter-a. Prateći savremene svetske trendove, ulogu i značaj social networking sajtova u svakodnevnom životu savremenog čoveka, navelo je kompaniju Samsung da ponovo budu lideri u inovaciji i prvi zadovolje potrebe svog potrošača.

Modele ST550 i ST500 karakterišu čak 2 LCD displeja (na prednjem i zadnjem delu tela). Prednji displej omogućava savršen auto-portret svaki put i fotografu omogućava da po prvi put bez muke uslika sebe sa svojim društvom i iste sekunde uploaduje fotografije na Facebook , YouTube ili neki drugi popularni sajt. Dovoljno je samo da dotaknete prednji LCD od 1.5” i on se automatski pali i namešta u Self-Portrait mode. Ova kamera ima “intuitivni interfejs”, biranjem ove opcije, svaki put kada se nasmejete, foto-aparat detektuje vaš osmeh i automatski pravi fotografiju iz snova.

Ovaj model poseduje još nekoliko zanimljivih dodataka, kao što je “Children mode” koji pušta zanimljive animacije deci, zasmejava ih, te na ovaj način možete “uhvatiti” vaše dete dok je najspontanije. Opcija “Beauty Shot” vrši retuširanje već prilikom samog fotografisanja, a sami podešavate nivo do kog želite da odstranite nepođeljne mitisare, bubuljice i fleke sa lica, te nemate potrebe za dodatnom obradom fotografije u skupim programima.

Model ST1000 ima “3 Wireless konekciju” tj. Bluetooth 2.0, DLNA I WiFi i omogućava vam da se zaista povežete sa svojim najdražima i to u svim delovima sveta – svake sekunde! Geo-tagging tehnologija beleži tačnu lokaciju na kojoj fotografišete, kao i vreme nastanka fotografije.

Leave a Reply