Foto

Nova poboljšanja na modelu Canon EOS 5D Mark II

Kompanija Canon je danas najavila lansiranje ažuriranog „firmvera” za fotoaparat EOS 5D Mark II koji korisnicima omogućava da manuelno kontrolišu ekspoziciju prilikom kreiranja video zapisa. Novi firmver biće dostupan za preuzimanje od 2. juna 2009. sa Canon Europe sajta za podršku www.canon-europe.com/support .

Nakon lansiranja modela EOS 5D Mark II u septembru 2008. godine, Canonov tim za istraživanje i razvoj pažljivo je pratio i analizirao povratne informacije korisnika kako bi razvio dodatne funkcionalnosti pri snimanju video zapisa fotoaparatom.

Canon EOS 5D Mark II

Kako bi vlasnicima fotoaparata EOS 5D Mark II omogućio da postignu još bolje rezultate video snimaka ovim fotoaparatom, ažurirani firmver će sadržati sledeće manuelne kontrole za snimanje video zapisa:

  • Kompletan izbor blendi
  • ISO brzinu: Auto, 100 – 6400 i H1
  • Brzina blende: 1/30 – 1/4000 sekunde

EOS 5D Mark II integriše mogućnost snimanja video zapisa u punoj HD rezoluciji u vrhunski fotoaparat sa 12,1 megapiksela, otvarajući time niz novih mogućnosti za foto reportere i fotografe vesti. Od lansiranja, ovaj fotoaparat je dokazao svoju privlačnost za profesionalce koji rade na različitim poljima, od studijskog fotografisanja i fotografisanja venčanja do upotrebe u prirodi i na putovanjima.

Canon je sada, na osnovu povratnih informacija, poboljšao funkcionalnost za profesionalce u domenu videa daljim povećanjem potencijala fotoaparata EOS 5D Mark II za korisnike kao što su snimatelji filmova i fotografi.

Leave a Reply