Foto

Nova verzija upravljačkog softvera za Panasonic DMC-LX5

Panasonic je najavio objavljivanje nove verzije upravljačkog softvera za prvoklasan kompaktan ručni LUMIX digitalni foto aparat DMC-LX5. Upravljački softver verzije 2.0 unapređuje performanse foto aparata i donosi poboljšanja brojnim funkcijama uz veću upotrebljivost uređaja.

Redizajniran algoritam omogućava unapređenje brzine automatskog fokusa za oko 23% pri širokougaonoj postavci, što predstavlja najveću brzinu među uređajima u klasi. High ISO NR (Noise Reduction) režim je nedavno uveden kao rešenje efikasno umanjenje šuma posebno za snimke napravljene uz visoku ISO 1600/3200 osetljivost. Performanse funkcije za automatsko podešavanje balansa beline je unapređen za snimke pri slabom osvetljenju.

Kao unapređenje postojećih funkcija, u Active režim integrisan je efikasan sistem za korekciju efekta pomeranja ruke (POWER O.I.S.) kao pomoć korisnicima za snimanje stabilnih video zapisa čak i u hodu. Popularan Miniature Effect režim dodat je postojećem My Color režim koji se primenjuje na fotografije i video zapise. Standardna 60-sek. ekspozicija sada je produžena na 250 sekundi za potrebe snimanja vatrometa, noćnog pejzaža i za potrebe astrografije.
U potrazi za unapređenjem operacija, operacija zatvarača je unapređena je tako da se neprekidno fokusiranje uz polu-pritisak na taster za snimanje i snimanje uz pun pritisak sprovode na isti način kao kod dostupnih sistemskih foto aparata. Kombinovana upotreba AF/MF režima sada je lakša u situacijama kada je potrebna visoka preciznost pri fokusiranju. Veličinu i poziciju zone fokusa koju jednom odaberete možete kasnije da preuzmete, što je praktično za snimke uz tronožac. Sada se osvetljenost, kontrast/zasićenost i crvena/plava boja LCD monitora/spoljašnje tražila (opcionalno) podešava ručno radi reprodukcije boja čija je postavka bliža nameri korisnika na monitoru.

Kompanija Panasonic poziva sve korisnike modela DMC-LX5 da instaliraju noviju verziju upravljačkog softvera. Nova verzija upravljačkog softvera biće dostupna na adresihttp://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/,

Leave a Reply