Foto

Nove mrežne kamere kompanije Canon

Canon Europe, svetski lider u oblasti grafičkih rešenja, danas je dodao dva nova ultra-kompaktna modela rezolucije 1,3 megapiksela u svoju ponudu mrežnih kamera – modele VB-S805D i VB-S905F. Nove kamere deo su nedavno predstavljene serije S i opremljene su Canonovom naprednom tehnologijom objektiva kao i dvojnim slikovnim i mrežnim procesorima.

VB-S805D i VB-S905F nude nadzor visokog kvaliteta sa detaljnim slikama i šest inteligentnih funkcija za analizu. Ugrađene analitičke funkcije nude detekciju pokreta, napuštenih predmeta, pokušaja onesposobljavanja kamere, prolaza kao i nivoa zvuka. Novi modeli prikladni su za nadzor u različitim vrstama enterijera, od manjih maloprodajnih objekata pa do primene u sektorima obrazovanja i ugostiteljstva.

canon-kamere

Ugradnja dva procesora – DIGIC DV III i DIGIC NET II – znači da se svi koraci u slikovnom procesu (beleženje, obrada, kodiranje i prenos) odvijaju bez prekida. Dodatne prednosti uključujući izuzetne performanse prilikom slabog osvetljenja, čak i u izuzetno teškim svetlosnim uslovima, što ove modele čini pravim rešenjima za upotrebu i danju i noću.

U modelima VB-S805D i VB-S905F se koriste asferični elementi i sočiva sa visokim indeksom prelamanja kako bi se dobio kompaktni objektiv koji daje vrhunski kvalitetne slike, uz najmanju moguću distorziju ili odstupanja u bojama. Kod oba modela objektivi nude širokougaoni pogled i nisku distorziju, uz veći nivo osvetljenja senzora. Rezultat je svetlija i oštrija slika.

Modeli VB-S805D i VB-S905F nude rezoluciju od 1,3 megapiksela i impresivno kvalitetne slike, čak i uz slab nivo osvetljenja. Funkcija Auto Smart Shade Control dinamički menja vrednost ekspozicije kako bi poboljšala vidljivost u tamnim područjima i u uslovima slabog osvetljenja. Kamere takođe nude 2x H.264 video poteze u različitim rezolucijama kako bi omogućile veću fleksibilnost kod nadzora i snimanja.
Julian Rutland, direktor planiranja i strategije u kompaniji Canon Europe, kaže: “Snažno smo se fokusirali na naše ugrađene analitičke mogućnosti kako bismo ispunili zahteve koje postavlja tržište, naši korisnici i naši partneri. Sa novim kamerama nudimo sveobuhvatan skup moćnih i inteligentnih funkcija. Ovi modeli idealni su za korisnike koji traže kvalitetan HD nadzor po povoljnoj ceni.”

Za VB-S seriju Minidome mrežnih kamera, uključujući i novi VB-S805D, razvijeni su i novi dodaci, kako bi se omogućilo njihovo postavljanje u različitim uslovima. Dodaci uključuju kit za pričvršćavanje PC30-VB (omogućava viseće instalacije na visokim plafonima), dodatak za površinsku instalaciju SS30-VB (uklanja potrebu za bušenjem rupa za kabelove) i kit za montažu do razvojnih kutiju PS30-VB.

Nove kamere koriste sve prednosti Canonovog 70-godišnjeg nasleđa kao proizvođača objektiva visokog kvaliteta, sa ogromnim iskustvom u razvoju mrežnih kamera koje nude izuzetan kvalitet slike u svim uslovima osvetljenja. Canonove mrežne kamere jednostavne su za instalaciju, kompatibilne sa profilom ONVIF Profile S i podržane sa širokim uslovima garancije. Nove kamere biće dostupne od avgusta 2014.

Leave a Reply