Foto

Novi Canon PowerShot SX30 IS dolazi sa 35X optičkim zumom

Novi PowerShot SX30 IS dolazi sa 35X optičkim zumom superzum serije uvođenjem novog PowerShot SX30 IS – fotoaparata visokih performansi koji poseduje 24 mm ultra-široki objektiv sa optičkim zumom od 35x. Nov imodel kombinuje izuzetnu Canon optiku sa mnoštvom naprednih tehnologija snimanja, pružajući idealan alat za fotografe-entuzijaste koji žele moćan all-in-one aparat za sve svoje kreativne potrage. Savršen za upotrebu u svakoj situaciji, PowerShot SX30 IS pruža punu ručnu kontrolu, snimanje HD video zapisa i brojne kreativne i automatske režime snimanja.

Ovaj modelima rotirajući LCD ekran od 6,8 cm i hot shoe, omogućavajući korisnicima da proširesvoju kreativnost snimanjem iz različitih uglova a kompatibilan je i sa širokom lepezom dodatne Canon opreme.

Prvoklasni zum sa izuzetnim kvalitetom slike

Senzor od 14,1 megapiksela omogućava fotografima da proizvedu otiske veličine A2 +,nudeći detaljne slike koje kasnije mogu iseći a da uz to zadrže odličan kvalitet slike.Ogromni fokusni raspon 35x optičkog zuma korisnicima nudi jedinstvenu oblastkreativnih mogućnosti.

Razvijen od istog materijala i kroz iste procese koji se koriste za proizvodnju Canonove serije EF objektiva, PowerShot SX30 IS prikazuje Canon optiku bez premca. Konstrukcijaobjektiva se sastoji od više elemenata, uključujući specijalna sočiva veoma niskedisperzije (VSS) kao i Hi-UD elementa, kompenzujući aberacije svetla a zadržavajućivisok kvalitet slike u celom opsegu zuma. Hi-UD elementi se često koriste u Canon serijiprofesionalnih objektiva kako bi se obezbedio maksimalni kvalitet slike uz istovremenosmanjenje ukupne težine objektiva.

Za lako i svakodnevno korišćenje

Objektiv takve moći zumiranja bi obično predstavljao značajan izazov za snimanje uuslovima slabog osvetljenja. Iz tog razloga, Canon je ovaj model opremio najefikasnijimoptičkim stabilizatorom slike (IS) koji je do sada korišćen u jednom kompaktnomfotoaparatu. PowerShot SX30 IS poseduje Ultrazvučni (USM) i Voice coil (VCM) motore za brzo,precizno i tiho zumiranje i fokusiranje koji, uz optički IS, rade i kod snimanja fotografija ifilmova. Nova funkcija Zoom Framing Assist pomaže korisnicima da prate kretanje predmetafotografije u daljini kada snimaju sa dugim zumom.

Pritiskom na namenski taster, ovafunkcija brzo povlači objektiv na jednu od tri unapred podešene zum-out pozicije -dozvoljavajući korisniku da vide više scene na ekranu i potraži predmet fotografisanjadok je prvobitno zumirano područje uokvireno pravougaonikom.

Premeštanje iza fotografije

PowerShot SX30 IS nudi snimanje 720p HD filma sa stereo zvukom i punim optičkimzumom a korisnicima je omogućeno da se prebacaju sa fotografija na filmove pritiskomna dugme. Fokus i ekspozicija mogu se zaključati ili prilagođavati u toku snimanja videozapisa, dok specijalni režim Dynamic IS smanjuje podrhtavanje aparata kada se snima upokretu, proizvodeći realističniju i stabilniju sliku. Smart Auto u Movie režimu može dadetektuje 21 različitu scenu, automatski ih procenjujući i prilagođavajući podešavanjaza postizanje optimalne ekspozicije, pri tom dajući prednost licima. Uživanje urezultatima rada je veće ako se preko HDMI mini-porta povežete na HDTV ekran.

Dizajniran bez kompromisa za kvalitet, fleksibilnost i kreativnost

Pored neverovatne mogućnosti zumiranja, PowerShot SX30 IS nudi veliki broj funkcijakoje omogućavaju fotografima da preuzmu kontrolu nad svojim slikama. Rotirajući PureColor II VA LCD ekran od 6,8 cm sa 230k tačaka rezolucije obezbeđuje maksimalnufleksibilnost u svim vrstama scena.

On omogućava udobno snimanje, čak i iz čudnihuglova ali i gledanje snimaka u sjajnim bojama i oštrih detalja. Funkcija Quick-brightomogućava da se čak i na jakom svetlu urame predmeti fotografije.Za one koji žele da dodaju više različitosti svojim kreativnim fotografijama PowerShotSX30 IS ima hot shoe, što omogućava dodatnu opremu kao što su Canon EX Speedliteblic.

Za one koji žele da odmah snime sjajne fotografije, a da ne brinu o ručnom menjanju podešavanja, PowerShot SX30 IS ima funkciju Smart Auto, koja koristi tehnologiju detekcije scena za izbor uslova snimanja i zatim bira optimalne postavke od 28promenljivih. takođe poseduje i funkciju Smart Flash koja kontroliše nivo blica kako bise obezbedila savršena ekspozija. Za više kreativnih opcija snimanja, fotografi mogu da koriste efekte Riblje oko,MInijature, Poster ili Živopisni efekat kako bi svojim fotografijama dodali novu perspektivu.

Pogledajte i podelite priče

Deljenje posebnih trenutaka sa porodicom i prijateljima nikada nije bilo lakšePowerShot SX30 IS podržava SDHC i SDXC memorijske kartice, pružajući obiljemogućnosti tako da fotografi mogu nastaviti da snimaju bez brige o tome da li će im sememorijska kartica prebrzo napuniti. Da biste pronašli omiljene fotografije međustotinama drugih, korisnici mogu postaviti oznake na svaku sliku, tako ih grupišući akasnije i lakše pronalaziti.

Delite svoje priče na CANON iMAGE GATEWAY

Vlasnici PowerShot SX30 IS mogu se pridruži Canon iMAGE GATAWAY, onlajn zajedniciza razmenu fotografija i video snimaka. Fotografi mogu iskoristiti do 2GB ličnogkapaciteta skladištenja, stvarajući dovoljno mesta za stotine visoko-kvalitetnih slika.Podržan je i mobilni pretraživač, što omogućava prijateljima i porodici da videfotografije i dok su u pokretu

One thought on “Novi Canon PowerShot SX30 IS dolazi sa 35X optičkim zumom

Leave a Reply