Foto

Novi modeli Canon PowerShot fotoaparata – SX20 IS i SX120 IS

Kompanija Canon predstavila je dva nova digitalna kompaktna fotoaparata: PowerShot SX20 IS koji ima širokougaoni objektiv uvećanja 20x i omogućava foto-entuzijastima da se približe izabranom subjektu i PowerShot SX120 IS koji je jednostavan za upotrebu, ima fleksibilan 10x optički zum i veliku rezoluciju.

Canon PowerShot SX20 IS – napredne performanse i jednostavna upotreba

Fotoaparat PowerShot SX20 IS ima rotirajući PureColor LCD ekran od 2,5 inča sa potpuno ručnim kontrolama što će fotografima obezbediti veći spektar kreativnih mogućnosti. Naslednik modela SX10 IS ima širokougaoni objektiv od 28mm sa 20x optičkim uvećanjem i „Ultrasonic Motor“ i „Voice Coil Motor“ koji obezbeđuju brzo i tiho kadriranje i zumiranje i čine ovaj fotoaparat nenametljivim i jednostavnim za upotrebu, bilo da se radi o fotografisanju ili snimanju video zapisa.

Senzor rezolucije 12,1 megapiksela sposoban je da zabeleži svaki trenutak do neverovatnih detalja uz DIGIC 4 obradu slike za vrhunski kvalitet, responzivne funkcije i adekvatno smanjenje šuma. Fotografije poboljšava tehnologija optičkog stabilizatora slike (IS) koja pomaže u smanjenju zamućenja slika i posledica drmanja fotoaparata. Tu je i tehnologija „i-Contrast“ koja automatski sprečava preosvetljenost i zadržava osenčenost objekata što korisnicima daje značajnu prednost u fotografisanju pri slabom osvetljenju i to bez upotrebe blica.

Fotoaparat PowerShot SX20 IS je odličan izbor za sve nivoe fotografskog iskustva. Korisnici sa više iskustva mogu da se odluče za omiljeno podešavanje ili čak potpuno ručnu kontrolu. Poboljšani „Smart Auto“ režim i tehnologija detekcije scene obezbeđuju jednostavnost upotrebe tako što detektuju lica, udaljenost, kretanje, boje i osvetljenost kadra a fotoaparat bira jednu od 22 promenljivih scena kako bi optimizovao podešavanja za najbolje rezultate.

Od karakteristika koje čine fotografisanje još jednostavnijim tu su detekcija lica, tajmer za autoportrete, automatska korekcija efekta crvenih očiju, tehnologija detekcije pokreta i „Servo AF/AE“ koji omogućava korisnicima da izaberu subjekat u kadru dok fotoaparat kontinuirano podešava fokus i ekspoziciju. U korisničkom interfejsu nalaze se i korisni „Saveti i trikovi“ (Hints & Tips), kratki opisi funkcija koji pojednostavljuju korišćenje fotoaparata i ohrabruju korisnika da istraži funkcije i napravi još bolje fotografije.

PowerShot SX120 IS – napredna tehnologija, fleksibilan zum, savršeni portreti

Digitalni kompaktni fotoaparat PowerShot SX120 IS ima flekibilan objektiv sa 10x optičkim zumom za visoku rezoluciju, DIGIC 4 obradu fotografija i „Smart Auto“ režim, zahvaljujući kojima pruža izuzetan kvalitet i jednostavnost upotrebe. Pored impresivne snage i korisnih funkcija, ovaj modeli ima i ergonomski zaobljen dizajn i malu težinu, a naslednik je popularnog modela PowerShot SX110 IS.

PowerShot SX120 IS je idealan za upotrebu u najrazličitijim prilikama, na primer porodičnim odmorima ili sportskim aktivnostima u školi kada je dodatni zum izuzetno koristan. Smanjenje šuma i posledica drmanja fotoaparata postiže se kombinacijom Canon stabilizatora slike (IS), automatskog podešavanja ISO osetljivosti i tehnologijom automatske detekcije pokreta. Senzor rezolucije 10 megapiksela i Canon inteligentni DIGIC 4 procesor obezbeđuju oštre detalje, odlično vreme odziva i prirodnu reprodukciju boja, a tehnologija i-Contrast olakšava fotografisanje u uslovima slabog osvetljenja.

Za jednostavno fotografisanje tu su i režimi „Smart Auto“ i „Easy“ sa tehnologijom detekcije scene. Analizirajući ljude, udaljenost, osvetljenje i boje u sceni fotoaprata automatski bira jednu od 18 promenljivih scena i optimizuje podešavanja za najbolje rezultate. Kadriranje i pregled fotografije su takođe jednostavni zahvaljujući bistrom LCD ekranu dijagonale od 3 inča.

Iskusniji korisnici mogu izabrati podešavanja prioriteta otvora blende i brzine okidanja odnosno ekspozicije u dodatnim režimima. Postoji i režim potpuno ručne kontrole koji je savršen za korisnike koji žele da eksperimentišu pri fotografisanju. Fotoaparat PowerShot SX120 IS može da snima i video zapise u VGA formatu sa zvukom.

Model PowerShot SX120 IS ima i najnoviju DIGIC 4 tehnologiju detekcije lica koja prepoznaje do 35 likova u sceni i vrši automatsku korekciju efekta crvenih očiju, detekciju lica AF/AE/FE i tajmer za autoportrete – odličnu funkcionalnost za grupne snimke i autoportrete koja obezbeđuje da fotoaparat čeka dok ne detektuje još jedno lice u kadru pre okidanja. Dodatna fukcionalnost je opcija „Izbora i praćenja lika“ za savršenu fotografiju jedne osobe u velikoj grupi ljudi.

One thought on “Novi modeli Canon PowerShot fotoaparata – SX20 IS i SX120 IS

  1. nina

    Danas sam kupila canon power shot sx120 IS i odmah sam videla da slike nisu dovoljno ostre .. Naime, moj stari fotoaparat canon power shot A520 ima jasnije slike …
    Sreca da zivim u inostranstvu pa mogu vratiti proizvod kojim nisam zadovoljna …

Leave a Reply