mobotix
Foto

Novi modeli Mobotix kamera: S15, D15 i V15

 MOBOTIX AG je zvanično izbacio tri nova modela kamera sa većim frame rate-om, boljom osetljivošću na svetlost, boljim zumom pri korišćenjem 5MP tehnologije.

Novi modeli kamera S15, D15 i V15 su se razvile iz više nego uspešne serije predhodnika. Upotrebom novih kamera sa senzorom od 5 Megapiksela, korisnici će biti u mogućnosti da iskuse neverovatne mogućnosti i prednosti. “Najveće promene koje smo napravili za korisnike su one koje se tiču bolje svetlosne osetljivosti, čak i pri uslovima slabe osvetljenosti ili mraku,“ kaže Dr Ralf Hinkel, osnivač MOBOTIX AG. “Osetljivost na svetlost je i do četiri puta bolja od dosadašnje, što značajno povećava ukupan kvalitet slike, u na primer lošim vremenskim uslovima ili noću“.

mobotix

Iz toga proizilazi da je maksimalna QXGA rezolucija više nego 2.5 puta veća od Full HD. Još jedna značajna prednost u tome što se pri kombinaciji nove sensor tehnologije sa predprocesiranjem podataka direkno na kameri, dobija stream frame rate od 30 frejmova po sekundi.

Zumiranje na S15, D15 i V15 kamerama rapidno povećava mogućnosti. “Korišćenjem nove sensor tehnologije povećali smo opciju zumiranja za 27% na senzoru u boji i više od 200% na crno/belom senzoru“. Ovo rezultira da kamera proizvodi sliku sa mnogo kristalnijim detaljima i da bude postavljena na lokacijama koje su na znatno većoj udelenosti od posmatrane regije. Ovo daje korisnicima veću fleksibilnost kada je u pitanju planiranje i montaža.

Leave a Reply