Foto

Novi Nikon EDG Fieldscope 85 VR i 85-A VR

Nikon najavljuje dodatni VR u ponudi EDG Fieldscope modela. Ovi novi EDG VR Fieldscope modeli su prvi na svetu Fieldscope koji sadrže funkciju VR smanjenja vibracije.

Algoritam smanjenja vibracije, zasnovan na Nikonovom sofisticiranom VR mehanizmu koji je upotrebljen kod NIKKOR VR objektiva, optimizovan je za ove opsege i kompenzuje spoljne vibracije izazvane vetrom i operacijama kao što je fokusiranje, pomeranje i naginjanje. VR funkcija olakšava kompoziciju smanjivanjem vibracija za otprilike 1/8*² zamućenosti slike izazvane vibracijama tokom normalnog posmatranja. On smanjuje vibraciju na približno 1/8*² tokom posmatranja, pružajući ekvivalent brzine zatvarača približno dva stepena*² brži kod digiskopije.

Ovime se poboljšava i preciznost fokusiranja kada se ručni fokus koristi tokom super-telefoto digiskopije. Sistem obezbeđuje efikasan ekvivalent brzini zatvarača koji je približno dva stepena*² brži i posebno je efikasan pri lošim uslovima kao što je vetrovito vreme. EDG VR Fieldscope takođe koriste prednosti upotrebe Nikonovog ED (posebno niske disperzije) stakla potvrđene učinkovitosti koje osigurava reprodukciju prirodnih boja i izuzetnu oštrinu. Ravni modeli poseduju i dielektrične višeslojne oplemenjene prizme visoke refleksije čime se dobija procenat refleksije i kontrasta veći nego ikad pre.

Leave a Reply