Foto

Novi Panasonic kamkorderi

Panasonic predstavlja nove kamkordere: HDD Kamkorder SDR-H85, Twin Memory Kamkorder SDR-T50, SD Card Kamkorder SDR-S50 i kamkordere visoke rezolucije HS60/ TM60 / SD60

Osim kompaktnosti, novi kamkorderi obiluju mnogim karakteristikama, počevši od novog poboljšanog optičkog zuma za moćno 78x ultra snimanje zumom i novi aktivni mod (Active Mode) za poboljšani O.I.S. koji uklanja sve mrlje i pravi jasne slike prilikom zumiranja, čak i u pokretu.

Četiri neverovatna modela nedavno su izbačena na tržište: SDR-H85 snima na hard disk drive-u od 80 GB, ili na memorijskim karticama SDXC, SDHC, ili SD; Model SDR-T50 (4 GB) pohranjuje slike u ugrađenu memoriju, ili na memorijskim karticama SDXC, SDHC, ili SD; a model SDR-S50 koristi memorijske kartice SDXC, SDHC, ili SD za snimače. Sva tri modela će biti u prodaji od marta u sledećim bojama: H85 (crna / srebro / crvena), T50 (crna), S50 (crna, boja šampanjca, crvena, bela).

Sva četiri modela imaju sočiva sa 70x optičkim zumom i funkciju sa poboljšanim 78x optičkim zumom i biva korišćena površina na CDD kako bi što više bila proširena moć uvećavanja na podešavanjima za široki ugao.

Ovo omogućava korisniku da lepo snimi prizore pejzaža i da približi udaljene subjekte kako bi dobio istinski i dramatični prikaz. Novi aktivni mod (Active Mode) pridodan je na originalnu funkciju Panasonic modela – korekcija drhtanja ruke, napredni O.I.S. (Optical Image Stabilizer/Optički stabilizator slike) vrlo efikasno otklanja posledice koje često nastaju prilikom drhtanja ruke kada zumiramo nešto, kao i posledice malo većeg drhtanja ruke kada snimamo u pokretu.

Kao rezultat imamo jasne i oštre slike bez obzira na to u kakvim su uslovima nastale.
Nova karakteristika AF/AE Tracking takođe je pridodata vrlo popularnoj funkciji iA (Intelligent Auto) koja svakome olakšava da napravi lepe snimke. Korisnik jednostavno „zaključa” predmet u centru ekrana pritisnuvši tipku AF/AE. Nova funkcija tracking automatski sledi predmet, čak iako je u pokretu, ili je okrenut na jednu stranu. Na ovaj način predmet je uvek snimljen uz optimalna podešavanja funkcije AF/AE.

Nova funkcija koja poništava šum vetra, a koja je nastala iz prethodne funkcije Wind Cut (Bez vetra), automatski detektuje i ukida svaki šum vetra zadržavajući samo prirodne zvukove iz okruženja.

Osim konvencionalnog formata za snimanje MPEG-2 (XP/SP/LP mode), novi modeli podržavaju format s većim razmerom kompresije H.264/AVC (LXP/LSP/LLP mode). Format H.264/AVC snima do 106 sati i 40 minuta filmskih slika (u LLP modu),* i skoro duplo je veći od formata MPEG-2, a kvalitet slike je visok kao i kod formata MPEG-2.
Na ovaj način su odstranjene sve brige u vezi sa mogućim nedostatkom prostora za snimanje prilikom korišćenja manjih memorijskih kartica SD.

Izvrsna kompatibilnost formata H.264/AVC sa računarom omogućava pregledavanje video klipova kao i njihovo skladištenje u računaru, ili postavljanje na veb sajtove kao što je YouTube . Video klipovi mogu takođe biti preneti na Apple Mac računare uz pomoć aplikacije iMovie. Korišćenjem softvera VideoCam Suite koji se nalazi na kamkorderu i DVD rezaču (opcija), video klipovi mogu biti konvertovani u format MPEG-2 i sačuvani na DVD disk.

Svaki kamkorder dolazi sa softverom „VideoCamSuite 3.0” PC editing (za Windows OS). VideoCamSuite 3.0 ima „Smart Wizard” koji se pali čim se kamkorder konektuje pomoću USB porta na računar. Uz jednostavni sled upustava sa ekrana, svako, čak i onaj pojedinac koji nije koristio ovaj softver može vrlo jednostavno da kopira video klipove na računar ili DVD disk, a da oni ne budu izgubljeni u samom procesu prenošenja.

Ovaj softver takođe omogućava lagano postavljanje video klipova na YouTube, bez potrebe za nekim glomaznim procesima, tako da i neiskusan korisnik može postaviti video klip na Internet. Osim toga, softver je kompatibilan sa nedavno pridodatim Long Recording modom za snimanje bilo na računar, bilo na DVD disk.

Leave a Reply