Foto

Novi Panasonic LUMIX DMC-FS33/FS30 fotoaparati

Novi model fotoaparata LUMIX DMC-FS33/FS30 od 14,1 megapiksela zasnovan je na novokreiranom 28mm sočivu širokog ugla sa moćnim optičkim uvećanjem (koje odgovara 28mm do 224mm na 35 mm formatu) do 8 puta, kao najnoviji član serije Lumix FS.

Ova serija, inače pratilja popularne serije Lumix FX, razvila je jednostavan način upotrebe fotoaparata visoko kvalitetnih profila koji svojim korisnicima omogućavaju prelepe slike na svakom njihovom koraku. Svi uređaji iz nove serije FS opremljeni su 28mm objektivom širokog ugla sa uvećanjem od 5 do 8 puta. Modeli koji poseduju uvećanje 8 puta imaju dva tipa LCD ekrana, jedan koji je veličine 3 inča osetljiv na dodir, i drugi manji, 2,7 inča veliki LCD za model FS 30.

Svetski priznati iA (Intelligent Auto)način rada kompanije Panasonic, umnogome olakšava samo slikanje uz mogućnost korišćenja brojnih pomoćnih funkcija. To obuhvata funkciju MEGA O.I.S. (optički stabilizator slike) za otklanjanje posledice podrhtavanja ruku, ISO kontrolnu funkciju za slike u pokretu, identifikaciju lica, kao i opciju inteligentnih scena.

Namenski iA prekidač koji je smešten na vrh fotoaparata, omogućiće vam da direktno pristupite iA načinu rada. Kada jednom izaberete iA opciju, ove višenamenske opcije automatski će ostati uključene olakšavajući vam na taj način neophodna prilagođavanja prilikom promene vremenskih prilika. Uživaćete u jednostavnosti fotografisanja, bez suvišnih probleme, u bilo kojoj situaciji.

Ono što je novo i što sadrže modeli FS33/FS30 jeste mogućnost snimanja u visokoj rezoluciji, 720p snimka u formatu JPEG. Ne samo da ćete biti u prilici da pogledate film na računaru, već i da sebi „narežete” film i napravite fotografije u formatu MPEG 2 i uživate gledajući ih preko TV ekrana, putem inkorporiranog PHOTOfunSTUDIO 5.0 softvera.

Model DMC-FS33 ima LCD ekran od 3 inča, a model DMC-FS30 ima ekran od 2,7 inča. Ti ekrani sadrže 230.000 tačaka sa inteligentnim LCD funkcijama koje detektuju osvetljenost i kontrolišu njen nivo u 11 koraka, i nude prikaz koji vam najviše odgovara u svakoj situaciji sa najboljom jasnoćom izraza. Model FS33 koji je zasnovan na LCD ekranu od 3 inča, osetljivom na dodir, karakterišu napredne opcije u radu sa tasterima.

Opcije su prilično pojednostavljene i upravljanje je olakšano, čak i za starije osobe, zahvaljujući opciji za podešavanje veličine ekrana. Ostale opcije modela FS33/FS30 čine da fotografisanje postane još zabavnije.

Dizajniran u metalno izbrušenom kućištu, ovaj tanki i glatki DMC-FS33/FS30 uređaj nudi uživanje u momentima značajnim za vas, čineći slikanje neusiljenim. Oba modela biće dostupna od marta 2010. godine u sledećim bojama: DMC-FS33 (siva, crna, crvena), FS30 (siva, crna, plava i ljubičasta).

Leave a Reply