Foto

Novi Sony α7S fotoaparat

Iz kompanije Sony stiže inovativno prolećno osveženje u foto segmentu – novi α7S fotoaparat, koji nudi neograničene mogućnosti za stvaranje besprekornih umetničkih fotografija, kao i emotivno obojenih video zapisa.

Sony svoj α7S fotoaparat izuzetne osetljivosti, niskog nivoa šuma i spektakularnog  kvaliteta slike u 4K tehnologiji pridružuje već priznatim α7 and α7R, najmanjim fotoaparatima u svetu sa izmenjivim objektivima i senzorima punog formata.

Tajna neverovatne senzitivnosti modela α7S leži u specijalno razvijenom 35 mm Exmor CMOS senzoru punog formata, koji je sa 12,2 efektivnih megapiksela bitno unapredio veličinu svakog pojedinačnog fotoreceptivnog prikaza. Zahvaljujući BIONZ X procesoru, značajno je smanjen nivo šuma, a nova α7S nudi i širok ISO raspon osetljivosti – ISO 50 do 409.600 za fotografije i ISO 200 do 409.600 za video zapise.

Sony_CX78500_02

Visok ISO domet osetljivosti omogućava veće brzine zatvaranja tokom snimanja pri ograničenom svetlu, a upravo zahvaljujući izuzetnoj osetljivosti senzora, količina svetla koju α7S može da prikupi je značajno povećana u odnosu na standardne fotoaparate. Novorazvijeni senzor pruža fotografima i snimateljima visok dinamički raspon u svim uslovima, od izuzetno male količine svetla do blještavog sunca. U jednom kadru veoma lako objedinjuje veoma svetle sa izuzeto tamnim delovima, pa je odličan za scene sa visokim kontrastima. Takođe, ovaj model olakšava fotografisanje pri uslovima slabog svetla, za šta je inače potrebna lenghty exposure opcija.

Koristeći svaki iščitani piksel sa 35mm senzorima punog formata (24p i25p), 4K fotografije zabeležene α7S fotoaparatomse odlikuju raskošnim bojama, bogatom teksturom i kadrovima prepunim detalja. Takođe, uočljivo je odsustvo neželjenih moiré efekata i isprekidanih momenata karakterističnih za video snimke niske rezolucije.

Zapanjujući čiste fotografije mogu se snimati na memorijskoj kartici u Full HD kvalitetu, kao i XAVC S formatu i to pri 50 Mb/s.

BIONZ X procesor integrisan u ovaj fotoaparat omogućava brz protok podataka kao i HDMI izlaz video zapisa u 4K rezoluciji sa 4:2:2 uzorkovanjem boje, koji omogućava snimanje na eksternom uređaju ili gledanje na kompatibilnom monitoru.

Sony_CX78500_01

Prilikom snimanja video zapisa u APS-C režimu isecanja, α7s ima podršku za snimanje u HD rezoluciji (1280 x 720 piksela) uz veliku brzinu od 120 kadrova u sekundi. Ovi 120pfs snimci se mogu premotavati na 24p, čime se mogu usporiti i do pet puta, što je idealno za gledanje maestralnih fudbalskih akcija ili umešnosti baletskih igrača.

Profesionalne fotografe će posebno obradovati i široka paleta unapređenih funkcija, poput Picture Profile za široki raspon vizuelnog izražaja i S-Log2 gamma. Profesionalne funkcije omogućavaju neometano editovanje, dok opcioni komplet adaptera za XLR priključak podržava visokokvalitetni prikaz zvuka.

Već dokazani atributi prethodnih α modela, poput visoke brzine, preciznosti i Fast Intelligent autofokusa (AF) su dodatno unapređeni kako bi se u potpunosti iscrpele njegove izuzetne performanse prilikom slabijeg osvetljenja, koja ide čak do -4EV. Ostale karakteristike, već poznate korisnicima pomenutih modela, podrazumevaju visokokontrastni XGA OLED Tru-Finder, Wi-Fi/NFC standarde i kompatibilnost sa velikim brojem atraktivnih PlayMemories Camera aplikacija.

Prisutan je čitav niz objektiva koji gotovo u potpunosti iskorišćavaju bezgranične kreativne potencijale α7S fotoaparata.

U fazi razvoja je i potpuno novi E-mount senzor punog formata sa 28-135 mm i F4 objektivom, koji je naročito primamljiv stvaraocima kvalitetnih filmova.

Leave a Reply