Foto

Olympus E-P1 Pen

Olympus je promenio izgled fotografije pošavši od jednostavne ideje: napraviti fotoaparat jednostavan za upotrebu i nošenje, poput naliv-pera.

Osmislio ga je čuveni dizajnerski guru Jošisa Maitani. Olympusov Pen izazvao je senzaciju koja će potrajati do kraja sedamdesetih. Danas legenda oživljava u digitalnoj formi kroz predstavljanje modela E-P1. Ovaj Olympusov Micro Four Thirds model sa pravim novinama dolazi u vreme kada ogledala nisu više neophodna komponenta za digitalne fotoaparate sa izmenljivim objektivima. Neverovatno mala veličina, retro stil i lakoća upotrebe omaž su slavnoj prošlosti Pen aparata. D-SLR kvalitet i nove karakteristike postavljaju E-P1 u vodeću poziciju jer Olympusove inovativne tehnologije menjaju budućnost. Sada svako može da ima najbolje od dva sveta: i vrhunski dizajn i D-SLR performanse.

Poseduje novi grafički korisnički interfejs za jednostavno rukovanje preko Live Control modula, te funkciju automatskog prepoznavanja uobičajenih prizora uz pomoć i-Auto režima. Treba pomenuti i da može da snima u HD formatu sa stereo zvukom, gde dubinska oštrina dobija automatski, a na raspolganju su i Art filteri. Art Filteri mogu da se primene na prethodno snimljene RAW slike u aparatu i sa Olympusovim softver.

Leave a Reply