Foto

Olympus OM-D E-M10

Olympusova višestruko nagrađivana O-MD serija ima novog člana, Olympus E-M10.

Zadivljujući novi fotoaparat kombinuje vrhunski kvalitet slike, klasičan izgled i brzinu fokusiranja fotoaparata E-M5 sa snagom predvodnika E-M1 u ekstremno kompaktnom, potpuno metalnom kućištu.

E-M10 1

 

Ustvari, baš je zbog kućišta E-M10 donekle dizajnerski paradoks jer izgledom odaje utisak DSLR fotoaparata i dolazi s istim TruePic VII procesorom za obradu slike i WiFi tehnologijom kao E-M1, ali to je samo deo njegove veličine. Za vešte fotografe hobiste koji traže snažan fotoaparat za svakodnevno korišćenje ovaj OM-D je pravi izbor. Uprkos kompaktnim dimenzijama i snažnim komponentama, E-M10 ima dovoljno mesta za veliko, veoma brzo elektronsko tražilo s rezolucijom od 1.440.000 tačaka, nagibni LCD ekrnaveličine 3 inča, stabilizaciju slike u 3 ose, neverovatno brzi fokus “FAST AF” i jedan jednostavan dodatak koji će voleti vlasnici koji praktično razmišljaju, pop-up fleš.

E-M10 5

Ovo je tipično za Olympusov ergonomski pristup dizajnu koji je orijentisan na korisnika i osigurava čvrsto ležanje E-M10 u ruci i lako upravljanje uprkos njegovoj maloj veličini. E-M10 će biti dostupan od početka februara 2014. s objektivom M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 ili novim, vema tankim objektivom M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ s elektronskim zoomom.

E-M10 2

 

Saznajte mnogo više o novom Olympus OM-D E-M10  na sajtu Foto revije.

Leave a Reply