Foto

Olympus PEN Lite aprat sa podesivim LCD ekranom

Olympus je opet uspeo da predstavi novu generaciju modernih, kompaktnih PEN fotoaparata koji nude SLR kreativnost i jednostavne kontrole bez komplikacija. Kompaktni i elegantni fotoaparat PEN Lite (E-PL3) je idealan za ljude koji traže način na koji bi se mogli izraziti koristeći vrhunsku tehnologiju u jednostavnom pakirovanju. Baš kao i vrhunski fotoaparat PEN E-P3, Lite je opremljen nekim od najboljih postojećih fotografskih inovacija.

Tu su na primer FAST AF, najbrži AF na svetu u ovakvom tipu fotoaparata, Stabilizacija slike ugrađena u telo fotoaparata te Umetnički Filteri koji se mogu kombinovati za davanje kreativnih efekata Full HD video zapisima i fotografijama. Tu je i novi nagibni LCD ekran. Bilo da ste ozbiljan fotograf ili oduševljeni amater, uz 3’’ nagibni ekran snimanje fotografija iz nezgodnih položaja će vam biti jednako jednostavno kao i snimanje “običnih” fotografija. Nagibni LCD ekran je samo jedna od funkcija koje olakšavaju korišćenje zbog kojih PEN Lite ima veliku prednost u odnosu na ostale fotoaparate približne veličine.

Činjenica da je ta ‘približna veličina’ u stvari veličina kompaktnih fotoaparata već sama govori puno toga o PEN-u. Za fotoaparat sa izmenjivim objektivima koji daje SLR kvalitet E-PL3 je neverovatno mali i elegantan – sa kućištem od brušenog aluminijuma. Zadivljujuće fotografije koje možete snimiti fotoaparatom koji je jednostavan za korišćenje poput uperi-i-snimaj fotoaparata? Apsolutno. To je ono što PEN Lite predstavlja.

Leave a Reply