Foto

Olympus predstavlja telefoto objektiv srednjeg raspona za PEN – M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm

Samo nekoliko nedelja nakon slavlja zbog osvojene prestižne nagrade za jedan M.ZUIKO DIGITAL ED objektiv Olympus je dodao još jedan neverovatan model Micro Four Thirds sistemu za PEN fotoaparate. U novi objektiv M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:4.0-5.6 (80-300mm) kratkog do srednjeg telefoto raspona ugrađena je tiha tehnologija fokusiranja. Ona čini M.ZUIKO DIGITAL ED objektive idealnima za snimanje HD filmova što je jedna od omiljenih funkcija korisnika PEN fotoaparata. Novi objektiv će biti dostupan u crnoj i srebrnoj boji od kraja oktobra 2010.

Novi M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm ne samo da je gotovo nečujan, nego je i lagan, kompaktan i ima neverovatno brz fokus pa je idealan za snimanje portreta i drugih objekata na srednjoj udaljenosti. Njegovu veliku brzinu, te izuzetno glatko i tiho fokusiranje omogućio je poseban mehanizam fokusiranja koji se sastoji od samo dva sočiva.

Zahvaljujući ovoj inovaciji novi objektiv može snimati HD video zapise izvrsnog kvaliteta zvuka eliminirajući šumove koji mogu upropastiti filmove. Prenosivost koja karakteriše Micro Four Thirds sistem i superiorne optičke performanse su idealne za spontane fotografije ili filmove vrhunskog kvaliteta.

Telefoto objektiv srednjeg raspona upotpunjuje 3x širokougaoni zoom objektiv (M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6) i dolazi u standardnom PEN kit pakovanju. Oba objektiva će biti dostupna i u PEN Double Zoom Kit pakovanju.

Leave a Reply