olympus_SH-50
Foto

Olympus SH-50

Olympus SH-50 ima puno funkcija kojima može da se pohvali, ali se među njima ističe jedna koja će zauvek promeniti jednostavne fotoaparate: to je revolucionarni, super-oštar sistem za stabilizaciju slike (IS).

Kompaktni SH-50 je prvi digitalni fotoaparat iz ove klase koji koristi sofisticirani sistem stabilizacije slike po pet osa, koji se inače koristi na DSLR modelima. Hibridni sistem stabilizacije video zapisa po 5 osa je toliko efikasan da doslovno možete da snimate video dok trčite – i to potpuno bez zamućenja. Za fotografije, stabilizacija slike po 3 ose je retko prisutna funkcija kod ovakve vrste fotoaparata. Kao svetski šampion u stabilizaciji slike, ovaj sistem se ne svodi samo na slike izuzetne oštrine. U kombinaciji sa iHS tehnologijama, ovaj sistem čini SH-50 istinski izuzetnim fotoaparatom za slikanje po slabom svetlu.

olympus_SH-50

Među iHS tehnologije spada TruePic VI procesor i CMOS senzor sa pozadinskim osvetljenjem koji izuzetnu osetljivost i brzinu koja je neophodna za isticanje detalja i umanjenje šuma u uslovima slabog osvetljenja. Pored toga, SH-50 poseduje i sjajnu funkciju za slikanje krupnih planova. Telefoto Makro režim vam omogućava da napravite krupne planove malih detalja sa rastojanja od svega 40cm i tako dobijete fascinanne fotografije i Full HD video zapise.

Video snimak koji zabeležite brzinom od 120fps u High-Speed Movie režimu, možete da pustite veoma sporo u HD rezoluciji i pogledate sve trenutke koje biste propustili da ste događaj posmatrali golim oko. U 1080 Full HD rezoluciji, SH-50 omogućava snimanje u 60i ili 30p formatu. Šta god da izaberete, rezultat će biti kristalno jasan.

Leave a Reply