Foto

Olympus SP-800UZ – najsnažniji zum u kompakt klasi

Olympus dostiže nove visine na tržištu kompaktnih fotoaparata i sa ponosom vam predstavlja najnovije modele iz ultra-zum serije – Olympus SP-800UZ 14,7 megapiksela

Lagani i impresivno dizajnirani, ovi novi modeli opremljeni su najmanjim i najsnažnijim širokougaonim optičkim zum objektivima (30x 28-840mm) pored kojih konkurenti izgledaju sasvim bledo. Bez obzira da li se prepuštate opuštenom slikanju ili isprobavate novu opciju snimanja video zapisa u HD formatu, veliki kapacitet interne memorije, koji ide do 2GB, daje vam slobodu da uradite više.

Ugrađeni sistem Dvostruke stabilizacije slike omogućava pravljenje jasnih, čistih i oštrih slika, dok vam velika brzina snimanja u sekvenci omogućava da se približite brzo i slikate još brže – upravo ono što vam je potrebno kada treba da snimite sliku koja se ukazuje jednom u životu. Uz novi [ib] softver možete jednostavno da označite svoje slike, a pregled albuma postaje još jednostavnije uz Foto Surfing.

Sama raznovrsnost funkcija ugrađenih u SP seriju vam omogućava da napravite svoje najbolje slike – na primer, uz AF praćenje možete da sledite subjekat čak i kada je u pokretu, a i-Auto automatski određuje uslove snimanja i podešava postavke fotoaparata.

Aparat može da snima u jendoj sekvenci do  10fps, a sve se može pregledati na 7.6cm/3.0″ LCD koji je 16:9 formatu. Takođe, za manje iskusne, putem pomenutog LCD ekrana mogu da pregledaju Ugrađeno uputstvo. Baterije (LI-50B litijum-jonska baterija) mogu da se pune preko USB konekcije, a na raspolaganju je i sve prisutniji HDMI izlaz. Dimenzije aprata su 107,3 x 73,4 x 84,7 mm, a teži priličnih 418 g zajedno sa baterijom i memorijskom karticom.

Leave a Reply