Foto

Olympus STYLUS 1 kompakt u kome je spojen D-SLR stil snimanja i prenosivi dizajn

Ozbiljni fotografi sada imaju praktičnu alternativu koja se može meriti sa vrhunskim DSLR fotoaparatima. Reč je o novom Olympusovom kompaktu STYLUS 1. Olympusovi inženjeri bili su odlučni da STYLUS 1 odskače po izuzetnom kvalitetu. Iste visoke standarde primenili su i na kompaktni dizajn.

STYLUS 1 je lagan za prenošenje, kompaktan fotoaparat za svako mesto i priliku koji ima ručne kontrole, stabilizaciju slike i kvalitet slike koja će zadovoljiti i najzahtevnije fotografe bez obzira jesu li oni zaljubljenici u kompaktne fotoaparate ili vlasnici D-SLR fotoaparata koji traže drugi fotoaparat.

olympus stylus 1

Veliki 1/1.7′ BSI CMOS senzor je na vrhu impresivnog popisa koji uključuje i novi i svestrani, neverovatno tanki 10.7x (28-300mm*) i.ZUIKO DIGITAL objektiv sa konstantnim otvorom 1:2.8 i TruePic VI procesor visokih performansi. Elektronsko tražilo velikog formata i visoke rezolucije, Fast AF i bežično povezivanje zaokružuju ovaj uverljivi poluprofesionalni popis. STYLUS 1 će biti dostupan u klasičnoj crnoj boji od kraja novembra 2013.

Ambiciozni fotografi zahtevaju vrhunski kvalitet slike. Jedan pogled na spisak specifikacija fotoaparata STYLUS 1 dovoljan je da shvatite da ste pronašli pravu stvar. Uprkos debljini kućišta od samo 52mm, ima potpuno novi, snažan 28-300mm* i.ZUIKO DIGTAL objektiv koji ima konstantni otvor objektiva 1:2.8. Uz 10,7x optički zoom omogućava vam snimanje svega od širokih uglova do udaljenih kadrova.

Olympus je dizajnirao ovaj objektiv kako bi savršeno radio sa njegovim velikim 1/1.7′ BSI CMOS senzorom, kao i TruePic VI procesorom koji je već poznat korisnicima vrhunskog fotoaparata OM-D E-M5. Druge iskušane OM-D funkcije uključuju solidno rukovanje i držač koji dolazi sa kućištem D-SLR izgleda. Za precizno i profesionalno kadriranje tu je veliko elektronsko tražilo sa rezolucijom od 1,44 miliona tačaka, Fast AF za neverovatno brzo i precizno fokusiranje putem ekrana osetljivog na dodir i ugrađeni WiFi za pristup smartphone uređajima u realnom vremenu.

Ove su funkcije takođe isprobane na fotoaparatu OM-D. STYLUS 1 ima neverovatan dinamički raspon i mogućnosti snimanja u uslovima slabog osvetljenja, a tu je i isti Hibridni kontrolni prsten za analogne ili digitalne kontrole ključnih postavki koji se pokazao veoma uspešnim na fotoaparatu Olympus XZ-2.

Leave a Reply