Foto

Olympus TG-1 – čvrstina dovedena do ekstrema

Čak i po veoma rigoroznim standardima koje nameću Olympus fotoaparati iz TOUGH serije, novi vodeći model TG-1 TOUGH pravi zaista izuzetne slike – i poseduje neke uistinu sjajne karakteristike. Najpre, tu je vrhunski, super širokougaoni f2.0 brzi objektiv koji će sa lakoćom napraviti odlične slike čak i u večnom polumraku koji vlada na 12 metara ispod površine mora. Besprekoran rad u teškim uslovima – to je upravo ono u čemu ovaj fotoaparat briljira.

Olympus TG-1 je vodootporan do dubine od 12m, otporan na padove sa visine do 2m, otporan na pritisak mase do 100kg i otporan na smrzavanje do temperature od -10°C. Za sve one koji vole fotografisanje u rizičnim uslovima i ljubitelje koralnih grebena, ovakve karakteristike predstavljaju spokojstvo i mir spakovan u stilizovanu metalnu kutijicu. A kakve se tek sve tehnološke novotarije kriju u ovoj kutijici…

Za ozbiljne fotografe, dostupni su konverzioni objektivi riblje oko i telekonverter (preko adaptera).

Tu su Olympus iHS (Intelligence, High Sensitivity and High Speed) tehnologije, antirefleks OLED ekran koji prikazuje pravo bogatstvo boja i snažan kontrast, GPS i e.kompas, kao i tri nova programa za snimanje: Slabo svetlo, Super sportovi i Super makro. Impresivan paket koji stavlja rivalske kompaktne fotoaparate tamo gde im je i mesto.

Leave a Reply