Foto

Otvaranja izložbe “Igra svetlosti” u organizaciji kompanije Samsung i Refoto časopisa

Fotoaparat Samsung NX100U predstavljen je 25. novembra u TC Ušće. Uz video projekciju i slajd šou fotografija snimljenih ovim fotoaparatom, Samsung NX100U predstavio je Vladimir Tatarević – profesionalni fotograf i docent na Fakultetu primenjenih umetnosti.

Časopis Refoto pokrenuo je početkom godine foto-konkurs na temu “Igra svetlosti”. Sponzor konkursa je firma “Samsung” koja je obezbedila nagrade najboljim autorima. Izložbu čini tridesetak panoa sa šezdeset odštampanih fotografija vrhunskog kvaliteta. Na četiri LCD Samsung televizora tokom trajanja izložbe biće prikazano oko 150 fotografija objavljenih u časopisu Refoto tokom 2010. godine.

Nagrade su uručili Ivana Tomanović, glavna i odgovorna urednica  ReFoto magazina i Harald Dejvid, product manager kompanije Samsung za Digital Imaging.
Tokom trajanja konkursa pristiglo je oko 1.200 fotografija autora iz celog regiona: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije pa čak i iz daleke Australije i Kanade, ali i nekoliko zemalja Evrope.

Za najbolju fotografiju proglašen je “Čovek iz tame” Predraga Ilića iz Kraljeva kome je Samsung dodelio najnoviji fotoaparat NX100 s jedinstvenim funkcijskim dugmetom na objektivu koji omogućava svakom fotografu izuzetno lako i precizno fotografisanje.  I drugonagrađenom Zdenku Vukeliću iz Senja (Hrvatska) dodeljen je Samsung NX100. Trećenagrađen Ivan Ćirić iz Pirota dobio je kompaktni fotoaparat Samsung EX1.

Leave a Reply