Foto

Panasonic DMC-FX60

Ovaj fotoaparat sa rezolucijom od 12,1 megapiksela sadrži veoma kvalitetno sočivo Leica DC VARIO-ELMARIT od 25mm sa 5x optičkim zumom i svetlinom F2,8.

Pansonic je prva kompanija koja je po najnovijoj tehnologiji proizvela ultra tanka asferna sočiva od 0,3 mm i industrijska sferna sočiva od takođe 0,3 mm.

To znači da ovo sočivo staje u veoma kompaktno kućište. Sočivo od 25 mm pruža skoro duplo bolji vidokrug sa iste razdaljine fotografisanja nego obična kamera sa sočivom od 35 mm. U rezoluciji od 3 megapiksela Extra Optical zum povećava se na 9,8x koristeći centralni deo CCD-a.

Kako bi bili sigurni da korisnici imaju mogućnost da fotografišu sve što požele, kompanija Panasonic je razvila ultra brzi auto focus koji je skratio vreme startovanja. Kao i model FZ38, model FX 60 ima najbrži auto focus u industriji fotografije, ukombinovan sa mega brzim startovanjem (1,1 sekunda) moguće je „uhvatiti“ fotografiju u trenutku.

LCD ekran veličine 2,7 inča omogućava jasan pogled na fotografiju na tako malom kućištu. Životni vek baterije je otprilike 360 fotografija zahvaljujući brzoj i efikasnoj obradi slika. Model FX60 je dostupan na tržištu u srebrnoj, crnoj, ljubičastoj i plavoj boji.

Leave a Reply