Foto

Panasonic poboljšava funkcije i performanse modela DMC-LX3

Novi ugradni softver stvoren je za Panasonic premium manuelnu kompaktnu kameru modela DMC-LX3.

Ugradni softver verzije 2.1* podržava nekoliko novih funkcija i poboljšava različite performanse u cilju unapređenja opcije snimanja i zabave. Ovaj ugradni softver takođe rešava nekoliko osnovnih problema čime je poboljšan rad.

Usvajanje logičkog algoritma omogućava ubrzanje AF vremena smanjujući ga oko 20 odsto do 0.50 sekundi. Takođe, 1:1 odnos dimenzija širine i visine slike (Aspect ratio) moda za snimanje, dodat je kao opcija za snimanje uz već postojeće odnose 4:3, 3:2 i 16:9. Moguće je snimiti fotografiju s ujednačenom količinom bele boje. Novi scene mod High Dynamic ponovo je ugrađen u modu za izbor scena, što pomaže prilikom snimanja scena sa umerenom ekspozicijom, čak iako scena sadrži i tamnu i svetlu oblast zajedno. Korisnici mogu izabrati neku od tri opcije, Standard, Art, ili B/W, u zavisnosti od željenog efekta i ličnog ukusa kako bi napravili fotografiju koja izgleda prirodno, ali i umetnički. Podešavanje ujednačenosti bele boje jeste veoma poboljšana, posebno pod fluorescentnim svetlima, na dnevnoj svetlosti i pri slabijem osvetljenu.

Novi ugradni softver, pored već pomenutih poboljšanja, takođe obuhvata i atraktivna unapređenja za entuzijastične fotografe. Opseg za podešavanje ekspozicije i podešavanja njenih graničnika unapređeni su. Pomoću kontrolnog kursora ili džojstika korisnici mogu da za slobodno oblikovanje koriste vodiče koji su sada pokretni do nameravane pozicije. Deo slike sa prenaglašenom ekspozicijom prikazan je ne samo u opciji “preview”, već takođe i u opciji “playback mode”. Pozicija sočiva prilikom zumiranja i ručnog fokusiranja memorisana je i sažeta u poziciji.

Ime fotografa može biti upisano na slici u okviru informacije EXIF i može biti potvrđeno preko ažurirane opcije PHOTOfunSTUDIO ver.2.1.

Kompanija Panasonic poziva sve korisnike modela DMC-LX3 da koriste ažurirani ugradni softver.

Leave a Reply