Foto

Panasonic Lumix DMC-FT2

Model Lumix DMC-FT2 naslednik je modela DMC-FT1, prvog digitalnog aparata koji je opremljen za aktivan rad na otvorenom.

Model FT2 sadrži visoko kvalitetna sočiva LEICA DC VARIO ELMAR sa 28mm širokim uglom gledanja i 4.6x optičkim zumom*. Sa AVCHD Lite HD sposobnošću za snimanje filmova, novi 14.1-megapikselni FT2 model predstavlja unapređeni model u odnosu na prethodni. Vodootporan je na dubinu od 10 metara i na prašinu poredeći sa standardima “IPX8” i “IP6X”.

Zahvaljujući gumenoj podlozi, učvršćenom staklu i ugljanoj smoli unutar kamere, model FT2 je zaštićen od vode, prašine i peska. Zaštitna ploča na LCD-u može podneti pritisak koji je jednak dubini od oko 10 metara. Fotoaparat je otporan na pad sa visine od dva metra i više je u suglasnosti sa standardnim testovima “MIL-STD 810F Method516.5-Shock”.

Kako bi nadalje unapredili spoljni deo aparata sa materijalom otpornim na udarce, model FT2 koristi sočiva presavijenog ugla kako bi sprečio da se deo sočiva ošteti ukoliko se ispusti tokom snimanja. Deo sa sočivom je zaštićen pomoćnim prigušivačem kako bi pretrpeo silinu udarca. Sve komponente, uključujući deo sa sočivima, ponovno su ispitane kako bi izdržale temperaturu ispod -10 stepeni celzijevih i učinile ovaj model otpornim na hladnoću.

Fotoaparat je i sa unutrašnje strane osnažen novorazvijenim sistemom Venus Engine HD II. Mnoge funkcije koje su u službi fotografisanja i snimanja filmova organizovane su kroz prikaz operativnih komandi i čine ovaj model naprednim i jakim digitalnim fotoaparatom. I ovaj fotoaparat će biti u radnjama od proleća u mnoštvu boja, kao što je žuta, narandžasta, srebrna i crna.

Leave a Reply