Foto

Panasonic LUMIX DMC-FT3

Panasonicova serija LUMIX FT uvek je bila standard za vremenski otporne, izdržljive kompaktne foto-aparate. Zahvaljujući gumenoj oblozi, pojačanom staklu i ugljičkoj smoli u unutrašnjosti foto-aparata, najnoviji DMC-FT3 je idealan za aktivnu upotrebu na otvorenom. Foto-aparat je otporan na prašinu, otporan na vodu do dubine 12 m, otporan na pad sa visine do 2 m i otporan na smrzavanje pri niskoj temperaturi do -10 stepeni C. LUMIX DMC-FT3 je opremljen novim brzim CCD senzorom visoke rezolucije od 12,1 megapiksela, sa 2-kanalnom strukturom izlaznog signala.

Sklopivo LEICA DC VARIO-ELMAR sočivo visokog kvaliteta omogućava 4,6x optički zum (ekvivalent 35-mm foto-aparata: 28-128 mm), a koristeći funkciju inteligentne rezolucije i zuma, može se povećati na 6x. Zahvaljujući brzom senzoru i Venus Engine FHD sistemu za obradu slike, FT3 može da snima video-zapise* pune visoke rezolucije od 1920 x 1080 u AVCHD formatu nad ili pod vodom. Naravno, optički zum i iA Auto režim mogu da se koriste i za snimanje video-zapisa, dok ugrađeno LED svetlo pomaže kod snimanja u tamnoj okolini.

Funkcija Sonic Speed AF i brzo startovanje snimanja obezbeđuju izuzetno brz odziv modela DMC-FT3. Ovaj foto-aparat efikasan je i kod kontinualnog snimanja od 3,7 slika u sekundi u punoj rezoluciji od 12,1 megapiksela. Inteligentne funkcije poput prepoznavanja lica, detekcije lica, režima za smanjenje zamagljenosti*, AF praćenja, inteligentne ISO kontrole, inteligentnog izbornika scene i inteligentne ekspozicije, osiguravaju savršene slike u svakoj situaciji.

Jedna od glavnih odlika modela LUMIX DMC-FT3 je ugrađena GPS funkcija, koja radi brže i ima više informacija o obeležjima nego ikad pre. Pa ako i to nije dovoljno, oni koji foto-aparat koriste u prirodi nesumnjivo će uživati u prednostima koje donose funkcije kompasa, visinomera i barometra.

DMC-FT3 je opremljen 2,7-inčnim, inteligentnim LCD ekranom sa rezolucijom od 230.000 tačaka, širokim uglom gledanja i AR (antirefleksnim) premazom. Koristi se i kao mali pregledavač fotografija i video-zapisa sa kojim korisnik može skupa sa prijateljima da pogleda snimljene fotografije i video-zapise.

Leave a Reply