Foto

Novi Panasonic LUMIX DMC-G2 sa ekranom osetljivim na dodir

Kompanija Panasonic je najavila novi model LUMIX DMC-G2, prvi svetski digitalni fotoaparat čiji je objektiv zamenjiv i ima obrtni ekran osetljiv na dodir

Novi LUMIX G2 je poslednji dodatak LUMIX G seriji i obuhvata ekran osetljiv na dodir koji omogućava jednostavnu operaciju. Dodirujući predmet na LCD-u, korisnik može podešavati AF čak i dok pušta dugme za snimanje. Brzi i precizni AF kontrast radi zajedno sa ekranom osetljivim na dodir kako bi omogućio glatko i ugodno snimanje.

Funkcija ekrana osetljivog na dodir takođe služi i za gledanje slika. Korisnici mogu ponovno pregledati slike iz stotinu raznih datoteka samo pomoću dodira umanjene sličice. Pokretanjem slika, jedne za drugom, korisnici mogu prstom razvlačiti sliku preko ekrana i tako pregledati kolekciju fotografija.

LUMIX G2 takođe sadrži dvostruku funkciju Live-View ponuđenu uz Intelligent LCD od 3.0 inča i slobodni ugao od 460,000 piksela i uz 1,440,000 piksela, sa zumom od 1.4x(0.7x**). Široki LCD visoke rezolucije sa širokim uglom gledanja, okreće se za 180 stepeni sa strane i savija se za 270 stepeni gore i dole, tako da omogućuje približno stopostotno područje gledanja. LCD sa slobodnim uglom i mogućnošću funkcije ekrana koji je osetljiv na dodir, omogućuje vrlo jednostavno praćenje i dodirivanje, u bilo kojem fizičkom položaju.

LUMIX G2 snima filmove visokog kvaliteta sa visokom definicijom slike u pokretu (1280×720), kako u AVCHD Lite funkciji tako i u pokretu JPEG.

LUMIX G2 sadrži opciju My Color koja nudi sedam prethodno postavljenih efekata – Expressive, Retro, Pure, Elegant, Monochrome, Dynamic Art, and Silhouette dok nasleđuje prethodni Custom način, koji korisnicima omogućava ručno podešavanje boje, osvetljenja i stepena čistoće boje.

LUMIX DMC-G2 takođe obuhvata iA (Intelligent Auto) funkciju, sastav tehnologija koje automatski sarađuju i dopuštaju intuitivnu upotrebu dok snimate fotografije ili video zapise.

Sadržaj snimljen uz pomoć modela LUMIX G2 lako može biti pogledan na VIERA HDTV-u, jednostavnim umetanjem memorijske kartice SD/SDHC u VIERA automat za SD/SDHC memorijske kartice ili u Panasonic DIGA Blu-ray čitač diskova.

Leave a Reply