Foto

Panasonic Lumix DMC-TZ10

Model Lumix DMC-TZ10 najnoviji je član serije TZ koja je osvojila simpatije širom sveta.

Reč je o modelu koji ima posebnu opciju AVCHD Lite HD za snimanje filmova, 25mm superširoki ugao i sočiva sa snažnim 12x optičkim zumom. Digitalni fotoaparat TZ10 od 12.1-megapiksela unapređen je sa atraktivnim dodacima poput tehnologije „Inteligentna rezolucija“ (Intelligent Resolution) , ugrađenog GPS uređaja i ručnog upravljanja.

Mnogo funkcija za fotografisanje i snimanje filmova organizovano je kroz operativne komande uključujući i odvojeno dugme za snimanje filmova koje prvenstveno omogućava jednostavan rad u oba načina snimanja.

Procesna tehnologija „Inteligentna Rezolucija” za bolji kvalitet slike ugrađena je u Venus Engine HD II . Pomoću opcije za raspoznavanje signala, čak i u situacijama kada se oni nalaze na ivicama predmeta, stvara se detaljna tekstura ili samo lagana gradacija na početku, a onda se dobija i odgovarajuće objašnjenje na ivicama odnosno teksturnim područjima. Nasuprot ravnomernom objašnjenju za oštrinu slike, moguće je realizovati optimalnu obradu signala kako bi celokupna slika imala izvanrednu prirodnu jasnoću i odlične detalje.

Opcija „Inteligentni automatski“ (Intelligent Auto) kao zaštitni znak LUMIX fotoaparta, obuhvata opciju POWER O.I.S. (optički stabilizator slike) čije funkcije udvostručuju moć za suzbijanje zamagljenja u poređenju sa ustaljenim sistemom standardne slike, MEGA O.I.S.

Okidač, koji je fizički izazvan pritiskom na dugme za fotografisanje ili kod noćnog snimanja sa sporim okidanjem, kompenzovan je novim POWER O.I.S. sistemom kako bi korisnik dobio fotografiju bez zamagljenja. Opcija „Inteligentni automski“ (iA) takođe je dostupna i kod funkcije za snimanje filmova. Pomoću nje korisnik automatski bira najpovoljniji izbor scena i može da ispravi posledice nastale usled drhtanja ruke.

S druge strane, ručno ovladavanje brzinom dugmeta za fotografisanje i otvorom optičkog sočiva dostupno je uz opciju A/S/M za napredne korisnike kako bi uživali u kreativnosti fotografije.

S ugrađenim GPS-om, model TZ10 ne samo da beleži geografsku širinu i daljinu već i lokacije s istovremenim fotografisanjem ili vraćanjem fotografije unazad.

Model TZ10 ima visoku rezoluciju od 3-inča i 460.000-tačkica inteligentnog LCD-a sa širokim uglom gledanja i anti-refleksnom (Anti-Reflection) postavkom, sa odličnom vidljivošću tokom snimanja i puštanjem fotografija i filmova.

Uprkos kompaktnom obliku veličine džepa, svestrani digitalni fotoaparat DMC-TZ10 sigurno će zadovoljiti svakog korisnika zbog svoje izvanredne efikasnosti, a nudi bogato iskustvo kao nikad pre. Model TZ10 u prodaji će biti u martu i to u crnoj, srebrnoj, plavoj, smeđoj i crvenoj boji.

Leave a Reply