Foto

Panasonic LUMIX DMC-TZ20

Od početka 2006, serija LUMIX TZ otelovljava idealnog fotografskog partnera za one koji vole da putuju i pri tom ne žele da propuste nijednu sliku. Novi model DMC-TZ20 odlikuje veoma osetljiv MOS senzor od 14,1 megapiksela sa još snažnijim 16x optičkim zumom, koji omogućava dodatno pojačanje uz funkciju inteligentne rezolucije i inteligentnog zuma.

Kompaktno i snažno LEICA DC VARIO-ELMAR sočivo pruža sve od 26mm ultra širokougaone do 384mm telefoto postavke (ekvivalent 35-mm foto-aparata). Ovaj jedinstveni sistem sočiva odlikuju ekstra mala disperzija, asferični elementi i novi nano površinski premaz za jasne, oštre slike dubokih boja. Pomoću funkcije inteligentnog zuma, optički zum može lako da se poveća na 21x.

Novi MOS senzor od 14,1 megapiksela i vrhunski Venus Engine FHD procesor za sliku brinu za veliku brzinu i osetljivost.

Zahvaljujući tehnologiji brzog digitalnog izlaza, LUMIX DMC-TZ20 sa mehaničkim zatvaračem snima brzinom od 10 slika u sekundi u punoj rezoluciji, i 5 slika u sekundi sa funkcijom neprekidnog AF. DMC-TZ20 omogućava najbrže startovanje u svom razredu i izvanredno brz rad. Unapređena funkcija Sonic Speed AF (automatsko fokusiranje brzinom zvuka) diči se oko 49% većom brzinom u odnosu na DMC-TZ10. Unapređenenje brzine osetno je u kod višestruke ekspozicije, u noćnom režimu, i kod inteligentnog brzog snimanja. Osim sposobnosti DMC-TZ20 da snima video-zapise u visokoj rezoluciji, korisnici mogu da snimaju 220 slika u sekundi, veličine QVGA, za usporene video-zapise.

Pored fotografija, DMC-TZ20 omogućava snimanje video-zapisa pune visoke rezolucije od 1920 x 1080 50i (PAL) u AVCHD (MPEG-4/H.264)* formatu. Rezervisano dugme na vrhu foto-aparata korisniku omogućava da u trenu pokrene snimanje video-zapisa, a jednostavno snimanje predivnih video-zapisa podržano je snažnim 16x optičkim zumom, automatskim inteligentnim režimom (iA), optičkim stabilizatorom slike POWER O.I.S. i inteligentnim izbornikom scena. Ako se pojave vibracije, na primer kada hodate, novi aktivni režim brine da video-zapis nije zamagljen.

Za odličan kvalitet zvuka LUMIX DMC-TZ20 koristi Dolby® Digital Stereo Creator i Wind Cut funkciju. Kada snimate video-zapis, istovremeno možete da snimate fotografije (3,5 megapiksela).

Sa velikim 3-inčnim ekranom sa rezolucijom od 460.000 tačaka, DMC-TZ20 omogućava brzo upravljanje preko pametnog ekranskog interfejsa osetljivog na dodir. Inteligentni LCD ekran sa širokim uglom gledanja prevučen je i AR (antirefleksnim) premazom da bi rad na suncu bio lakši. Zbog velikih dimenzija i rezolucije ekrana kontrola oštrine je jednostavnija, a korisnik može dodirom brzo menjati režime za sliku. Upravljanje preko ekrana osetljivog na dodir ne unapređuje samo fotografisanje, već omogućava i dobru preglednost pri reprodukciji i uvećanje od 16x.

Najnoviji LUMIX za putovanja koristi najmodernije unapređenje kompanije, ugrađeni GPS sistem za geo-oznake. Međutim, DMC-TZ20 pokazaće i mnogo više od jednostavnog zapisa lokacije. Sa ovim odličnim saputnikom, korisnik dobiva informacije u realnom vremenu o posećenoj državi, gradu ili obeležju. Globalno korišćenje omogućavaju područne informacije, koje pokrivaju 203 države ili regiona. Pored toga, sa informacijama za više od 1.000.000 obeležja pokrivenih je 78 država ili regiona.

Dobro poznati inteligentni automatski režim iA obezbeđuje jednostavno i brzo snimanje u svakom trenutku, uz pomoć POWER O.I.S. stabilizatora, prepoznavanja lica, inteligentne ISO kontrole, inteligentne ekspozicije, AF praćenja i režima za smanjenje zamagljenosti*. Inteligentni izbornik scene automatski bira jedan od 7 modova, dok inteligentno brzo snimanje automatski određuje brzinu snimanja prema kretanju objekta. LUMIX DMC-TZ20 entuzijastama omogućava ručnu kontrolu ekspozicije. Inteligentni automatski režim iA takođe može da se koristi za snimanje video-zapisa.

DMC-TZ20 sa funkcijom učitavanja zapisa LUMIX Image Uploader prava je podrška za socijalno umrežavanje. Korisnici mogu jednostavno da podele svoje fotografije na Facebooku ili da prenesu video-zapise na YouTube. Novi režim za 3D fotografisanje* omogućava izradu 3D slika, koje nastaju tako što se snimi 20 slika sa različitim zakretanjem, nakon čega se automatski odaberu dve slike koje su najpogodnije za oči. U 3D slikama možemo da uživamo na VIERA HDTV-u ili drugoj opremi kompatibilnoj sa MPO formatom, na primer na televizoru, digitalnom foto okviru ili u štampanju.

Leave a Reply