Foto

Panasonic Micro LUMIX G sistem

Digitalni foto aparat nove generacije sa zamenjivim sočivom MICRO LUMIX G SISTEM

Zasnovan je na novom Micro Four Thirds sistemu standarda koji značajno smanjuje dimenzije i težinu kamere radi dodatnog unapređenja nasleđenih prednosti originalnog Four ThirdsTM sistema standarda za digitalne foto aparate sa zamenjivim sočivom.

Mada svetsko tržište digitalnih foto aparata sa zamenjivim sočivom nastavlja da raste postojanom brzinom, ipak postoji rasprostranjeno mišljenje da su digitalni SLR foto aparati veliki, teški i komplikovani za upotrebu, zbog čega se prednost daje kompaktnim kamerama. Kompanija Panasonic sada je omogućila razvoj digitalnog foto aparata sa zamenjivim sočivom koji je usklađen sa novim Micro Four Thirds sistemom standarda i obezbeđuje veću kompaktnost i manju težinu, na osnovu koncepta daljeg proširenja mogućnosti Four Thirds sistema standarda. Novi proizvodi Micro Four Thirds sistema pridružiće se proizvodima aktuelnog Four Thirds sistema kako bi se korisnicima obezbedio viši nivo performansi digitalnih foto aparata sa zamenjivim sočivima.

Funkcije koje jasno izdvajaju Micro Four Thirds sistem standarda od Four Thirds sistema: oko 50% manje rastojanje između postolja i senzora, oko 6mm manji spoljašnji prečnik postolja za instalaciju sočiva i povećanje broja električnih kontakata u postolju sa 9 na 11.* U suštini, ne samo da su kušišta manja, već je tako i sa sočivima Micro Four Thirds standarda, a posebno u slučaju širokougaonih i sočiva sa visokim stepenom uvećanja. Broj električnih kontakata između sočiva i kućišta foto aparata takođe je povećan u novom Micro Four Thirds sistemu, kako bi se omogućio niz novih karakteristika i sistemskih funkcija u budućim modelima. Micro Four Thirds sistem omogućiće korisnicima da nastave sa upotrebom postojećih sočiva Four Thirds sistema na kućištima Micro Four Thirds sistema uz dodavanje adaptera za montažu. Uz inovativnu strukturu bez sočiva, što je takođe dramatično uticalo na smanjenje kućišta kamere, LUMIX G Micro sistem obezbeđuje dramatičnu prenosivost i jednostavnost upotrebe usvajanjem elektronskog tražila sa neprekidnim živim prikazom, umesto standardnog optičkog tražila.

Kombinacijom vrhunskog kvaliteta slike i neprevaziđene mobilnosti, LUMIX G Micro sistem će promeniti način na koji gledate svet oko sebe, kao i ulogu koju fotografija ima u vašem životu. Kompanija Panasonic je posvećena stvaranju nove fotografske kulture uvođenjem inovativnih foto aparata i sočiva visokih performansi za ovaj standard nove generacije.

Panasonic G1

Model G1 je prvi foto aparat na svetu koji koristi novi Micro Four Thirds sistem. Uz inovativnu strukturu bez ogledala, čime je značajno smanjeno kućište kamere, LUMIX G Micro sistem obezbeđuje dramatičnu prenosivost i jednostavnost upotrebe usvajanjem elektronskog tražila sa neprekidnim živim prikazom slike umesto konvencionalnog optičkog tražila. Uprkos ultra kompaktnom dizajnu modela G1, ovaj foto aparat opremljen je svim funkcijama potrebnim za obezbeđivanje izuzetno jednostavne upotrebe, zahvaljujući Contrast AF sistemu. Ovaj model koristi i iA (Intelligent Auto) režim, funkciju koja je ovladala svetom zahvaljujući Lumix digitalnim kompaktnim kamerama. iA režiom spaja čitavu paletu funkcija – AF Tracking , Face Detection, Intelligent ISO Control i Intelligent Exposure – koje u kombinaciji omogućavaju korisniku da na jednostavan način snimi lepe fotografije svaki put. G1 postavlja nove standarde i po pitanju stila, rušeći konvencije koje se tiču SLR kamera pružanjem korisnicima široke palete boja kućišta. Za ljude koji oklevaju u vezi sa prelaskom na SLR foto aparat, G1 predstavlja savršeno rešenje. To je mali, sofisticiran foto aparat, jednostavan za upotrebu koji će značajno povećati korisničke fotografske mogućnosti.

Leave a Reply