Foto

Panasonic najavio online konkurs za digitalne fotografije LUMIX Award za sezonu 2009/10

Ovogodišnji konkurs traži fotografije koje najbolje istražuju muzički tematiku

Panasonic Marketing Europe objavio je poziv na učestvovanje  u osmom godišnjem online konkursu za digitalnu fotografiju „LUMIX Award“ koji će se održati od 26. oktobra 2009. do 30. aprila 2010. Godine.

Pod temom „Vizualizuj muziku”, fotografi su pozvani da svakog meseca pošalju jednu digitalnu fotografiju koja na najbolji način prikazuje trenutak kada muzika utiče na naš vizuelni doživljaj bilo kroz zvuk instrumenta ili kroz svakodnevni život.

„Nadamo se da će konkurs LUMIX Award podstaknuti fotografe da iskoriste svoju kreativnost i pokažu kroz svoje fotografije kako nevidljivo stanje kao što je muzika može biti vizualizirana”, objasnio je Sven Dabelstein, Senior Manager Product Marketing, Optical Products, Panasonic Marketing Europe.

Konkurs u digitalnoj fotografiji otvoren je šest meseci od novembra 2009. do aprila 2010. godine. Svaki mesec pobednik će biti izabran i nagrađen Panasonicovim digitalnim fotoaparatom LUMIX DMC-ZX1.

Ukupni pobednik konkursa LUMIX Award za najbolju samostalnu digitalnu fotografiju osvojiće LUMIX DMC-GF1, najlakši Panasonicov digitalni fotoaparat sa zamenjivim objektivom zajedno sa ulaznicama za show izvođača Blue Man Group. Dva drugoplasirana učesnika će svaki zasebno dobiti digitalni fotoaparat LUMIX DMC-FZ38. Sve prijavljene digitalne fotografije pregledaće i oceniti nezavisna komisija profesionalnih fotograf i kreativnih direktora.

Kokurs LUMIX Award utemeljen je 2002. godine, a organizovan je kao online konkurs širom Evrope te je namenjen promovisanju kreativnosti u digitalnoj fotografiji i uspostavljanju interaktivne platforme među fotografima na kojoj mogu izložiti svoje radove i pogledati radove kolega. Konkurs je svake godine posvećen drugoj kreativnoj tematici.

Za više informacija o konkursu LUMIX Award kao i za pregled pristiglih radova, molimo posetite: www.lumixaward.com

Leave a Reply