Foto

Panasonic predstavio novi F1.7 High Speed 15mm objektiv

Ovaj objektiv naći će se kao deo opreme novoga Panasonic GM1 fotoaparata, kod DCM-GM1L modela

Panasonic je predstavio novi digitalni izmenjivi objektiv, H-X015 LEICA DG SUMMILUX 15mm / F1.7 ASPH. (ekvivalent 35 mm fotoaparatu formata 30 mm) za LUMIX G seriju fotoaparata, koji se temelji na kompaktnom i laganom standardu sistema Micro Four Thirds.

Novi objektiv koji se sastoji od 9 elemenata u 7 skupina koristi 3 asferična sočiva. Asferična sočiva efikasno potiskuju sfernu aberaciju i izobličenja što u isto vreme omogućava da se jedinica objektiva načini manjom.

panasonic

Svetlosna refleksija je smanjena u čitavom vizuelnom svetlosnom rasponu (380 nm – 780 nm) primenom Nano tehnologije površinskog premaza kompanije Panasonic, što rezultuje vrhunski jasnim kvalitetom slike jer se time izbegnuta pojava obrisa i odbljesaka.

Objektiv sadrži moćni unutarnji sistem fokusa kojim se postiže izvrsnost u rezoluciji i kontrastu od krupnog plana do beskonačnosti. Ugradnja novorazvijenog step motora čini fokusiranje glatkim, tihim i bržim i kod fotografisanja, i kod snimanja videa.

Značajno je pomenuti da su performanse AF sistema daleko nadmoćnije u odnosu na AF sistem fazne razlike kada se koristi brzi objektiv s manjom F vrednošću. Kompatibilnost sa senzorom koji postiže do 240 fps omogućava maksimalno iskorištavanje prednosti brzog AF kod LUMIX G fotoaparata.

LEICA DG SUMMILUX 15mm / F1.7 ASPH. objektiv je opremljen prstenom za otvor i AF/MF sklopkom za direktnije i intuitivnije upravljanje. Nadalje, robusnost metalnog dizajna LEICA DG SUMMILUX 15mm / F1.7 ASPH. zajedno sa senilom ga čini veoma pouzdanim i izdržljivim za potrebe česte izmene objektiva.

Leave a Reply