Foto

PENTAX K-7 DSLR fotoaparat naprednih mogućnosti

PENTAX K-7, DSLR fotoaparat naprednih mogućnosti koji je usmeren na realiziovanje same srži SLR fotografije, te  je opremljen sofisticiranim funkcijama za digitalnu fotografiju najvišeg kvaliteta

PENTAX K-7 je napredni model Pentax K digitalne SLR serije. Veran konceptu svetski cenjene serije K, dizajniran je da osigura izvanredni kvalitet snimaka ali pruži i  lakoću upravljanja i potpuno zadovoljstvo foto entuzijastima i profesionalcima. K-7 se može pohvaliti kompaktnim i laganim telom, koje ujedinjuje napredne funkcije i jednostavno upravljanje sa izvanrednom pouzdanosti i operabilnosti.

Zaštićen izdržljivim, visokokvalitetnim metalnim telom, ergonomski dizajn Pentaxa K-7 je veoma kompaktan i funkcionalan, a zaštita od atmosfere, prašine i temperatura do -10°C velika su dodatna vrednost korisnicima ovog sjajnoguređaja. U K-7 ugrađene su i korisne funkcije poput video snimanja, HDR funkcije i automatska korekcija horizonta. Sve ove osobine čine K-7 izvanrednim fotografskim alatom, savršenim za pronicljive i zahtevne DSLR fotografe.

Izdržljivo i ergonomski oblikovano telo, najmanje u klasi

K-7 je izrađen izuzetno solidno i trajno, budući da ima kućište od izdržljive ali lake legure magnezijuma, a kostur kućišta od vrlo otporne čelične legure. Pentax je već poznat po razvoju uređaja koji besprekorno funkcionišu u zahtevnim atmosferskim uslovima. Zahvaljujući 77 specijalnih poveznica na telu aparata, novi K-7 je otporan na prašinu, vremenske uslove i hladnoću, osiguravajući pouzdano funkcionisanje u teškim uslovima okoline i niskim temperaturama do -10°C.

Staklena prizma K-7 aparata daje veliko vidno polje sa povećanjem od oko 92%, a u sklopu tražila je i nova “Natural Bright” pločica za fokusiranje što omogućuje precizno kadriranje i fokusiranje.

Brzo kontinuirano okidanje oko 5,2 snimka u sekundi

K-7 može snimiti 40 snimaka zaredom, pri brzini od oko 5,2 snimka u sekundi, što fotografu omogućuje praćenje objekata u pokretu, a najveća brzina okidača od 1/8000 za beleženje važnih trenutaka.

Novi mehanizam uklanjanja prašine sa senzora aparata

Za fotoaparat K-7 je razvijen novi sistem za uklanjanje prašine, Dust Removal II, koji minimizira čestice prašine na senzoru i mrlje na snimljenim fotografijama, što je odgovor na potrebe aktivnih fotografa koji često menjaju objektive u uslovima prašine i nečistoće. Pomeranjem  filtera koji se nalazi ispred CMOS senzora supersoničnom brzinom, prašina otpada sa filtera, a jedinstven ssitem upozorenja na prašinu daje fotografu mogućnost da proveri lokaciju mogućih čestica prašine i prikaže ih na ekranu aparata.

Visokokvalitetna reprodukcija slike

Novorazvijeni CMOS senzor sa 14,6 efektivnih megapiksela ima dimenzije 23.4 mm puta 15.6 mm i mogućnost brzog čitanja podataka putem četiri kanala. Velik broj megapiksela omogućuje tačan prikaz finih detalja i bogatih prelaza tonova. Sa reduciranim efektima digitalnog šuma, osetljivost može biti podešena od ISO 100 do ISO 6400. Originalni PRIME (PENTAX Real Image Engine) procesor je unapređen, tako da novi PRIME II procesor pruža veću brzinu obrade podataka i sliku boljeg kvaliteta sa bogatom gradacijom i još tačnijom reprodukcijom boja. Takođe nudi i brzi prenos podataka kod snimanja filmova.

Novi, unapređeni sistem merenja svetla u 77 segmenata

Sofisticirani sistem merenja svetla u čak 77 područja uvelike unapređuje tačnost merenja svetla. Tačnom analizom različitih vrsta podataka (kao što su kompozicija slike, vodoravan ili uspravan format i udaljenost objekta) koji se prenose od senzora u telu aparata, ovaj sistem  unapređuje tačnost kontrole ekspozicije.

Sistem redukcije podrhtavanja (SR) nove generacije

K-7 je opremljen Pentax SR sistem smanjenja efekata podrhtavanja koji efikasno kompenzuje efekat drmanaj aparata za oko 2,5 do 4 koraka ekspozicije, te tako omogućava snimanje jasnih i čistih fotografija i u zahtevnimuslovima  fotografisanja. Ovaj inovativan mehanizam je kompatibilan sa svim Pentax izmenjivim objektivima- čak i sa većinom objektiva dizajniranim za aparate filmskog formata. Budući da ovaj SR sistem nove generacije može slobodno da pomera  senzor kako bi ga poravnao bez obzira na položaj aparata, nudi i korisnu mogućnost automatskog izravnavanja i podešavanja (u smeru gore i dole, levo i desno, u smeru kazaljke na satu i obrnuto), te tako fotografu pomaže da podesi kompoziciju pomeranjem SR jedinice.

Live View

Live View funkcija omogućava fotografu da vidi sliku na LCD ekranu tokom snimanja. Ova funkcija može da se koristi i u modu kontinuiranog okidanja sa zaključanim podignutim ogeldalom.

Snimanje HD filmova rezoluciji 1280 x 720 piksela, pri 30 slika u sekundi

Sa dodanom funkcijom snimanja filmova, proširuju se napredne mogućnosti SLR fotografije i na svet filmskog snimanja. Na primer, vrlo je korisna mogućnost smanjenja dubinske oštrine kako bi se istakao subjekat ili korišćenje različitih kvalitetnih objektiva kako bi se stvorili posebni vizuelni efekti. Filmski isečci se mogu snimiti u različitim rezolucijama 640 x 416 piksela, 1536 x 1024 piksela, ili 1280 x 720 piksela (16:9 HDTV) pri 30 slika u sekundi. K-7 je takođe opremljen HVMI portom i ulazom za spoljni mikrofon.

Leave a Reply