Foto

Pentax Optio I-10 – retro dizajn u kombinaciji sa naprednim mogućnostima

Pentax Optio I-10 atraktivan je kompaktni digitalni fotoaparat retro dizajna, kućišta nalik na SLR fotoaparate te brojnih naprednih mogućnosti u kompaktnom i laganom telu.

Visokokvalitetno kućište je oplemenjeno elegantnim teksturama, a oblikovano je sa izdignutim središnjim delom kako bi donelo tračak SLR dizajna u svet kompakata.

Uprkos svojim kompaktnim dimenzijama, optički zum modela Optio I-10 pokriva žižnu daljinu od 28mm do 140mm (prema 35mm formatu). Aparat sa takvim mogućnostima je pogodan za snimanje velikog broja različitih motiva, od pejzaža, arhitekture i grupnih fotografija do fotografija motiva snimanih iz velike udaljenosti.

Kombinacija visoke rezolucije slika putem 12,1 efektivnih megapiksela, verne reprodukcije boja senzora slike i Pentaxova optika visokog kvaliteta izrade, daje čiste i kvalitetne fotografije sa pravilno definisanim detaljima. Čak kada se i povećaju, fotografije snimljene aparatom Optio I-10 osiguravaju oštre odštampanej slike u visokoj rezoluciji, te oštrinom od ivice do ivice.

Obožavani Pentax SLR modeli iz prošlog veka inspiracija su za razvoj I-10, te će ovaj
vrhunski kompakt sigurno pobuditi nostalgiju kod brojnih ljubitelja fotografije širom sveta.

Od tehničkih karakteristika ističu se širokougaoni 5 x optički zum, visok kvalitet slike koji
osiguravaju napredni senzor i renomirana Pentax optika, mehanička stabilizacija senzora te
napredna funkcija prepoznavanja lica, koja osim ljudskih lica prepoznaje i lica pasa i mačaka.

Korisnici svoje filmove mogu snimati u visokoj HD rezoluciji, a 11 digitalnih filtera će zadovoljiti potrebe i najvećih kreativaca. Uz Optio I-10 možete kupiti dodatni daljinski okidač kako biste se mogli fotografisati sa društvom ili snimati vlastite portrete u otkačenim pozama.

Leave a Reply